среда, 9 ноября 2016 г.

Щоб молоко не скисало і не втікало. Секрети господині

Молоко люблять майже всi. А щоб воно довго було смачним та корисним, варто знати, як його зберегти. * Зберiгати молоко краще в темному i прохолодному мiсцi: на свiтлi воно втрачає половину вiтамiнiв А i С. * Молоко має здатнiсть вбирати всi стороннi запахи, тому зберiгати його треба в посудинi з кришкою. * Щоб молоко довго не скисало, прокип'ятiть його з цукром (1 чайна ложка цукру на 1 л молока). Можна також додати дрiбку харчової соди. * Перш нiж поставити молоко на вогонь, прополощiть каструлю холодною водою -- тодi молоко не пригорить. * Якщо ж молоко таки пригорiло, його треба зразу ж перелити в iншу посудину, не збовтуючи, поставити в миску з холодною водою, а в молоко додати дрiбку солi i ретельно перемiшати його. * При кип'ятiннi на поверхнi молока утворюється плiвка. Багато хто не любить, коли вона потрапляє в каву, какао чи чай. Щоб плiвка не утворювалася, достатньо постiйно помiшувати молоко, а як тiльки воно закипить, швидко охолодити. * Молоко не збiжить, якщо краї каструлi змастити якимось жиром.