пятница, 4 ноября 2016 г.

Вісім продуктів, що усувають запалення в організмі

Запальні процеси, що відбуваються в організмі, можуть бути пов’язані з цілим рядом причин, але вони неодмінно впливають на якість життя. Температура, біль і набряк – основні прояви практично будь-яких запалень – говорять про те, що ваша власна імунна система чинить шалений опір інфекції. Але все не так просто. Часом ці симптоми не проходять тижнями і навіть місяцями. Вони можуть бути зосереджені в якійсь локальній області, наприклад, яснах, шкірі або носових пазухах, або кожен раз виявлятися в новому місці. При настільки серйозних симптомах слід, безумовно, звернутися до фахівця, але якщо мова йде про більш прості випадки, такі як банальна застуда, забій або розтягнення зв’язок, ви можете допомогти організму швидше впоратися із запальним процесом за рахунок деякого коректування харчування. Отже, в нашому сьогоднішньому огляді ми поговоримо про прості, доступні, а головне, натуральні продукти, які можуть в ряді випадків як повністю замінити медикаментозне лікування, так і доповнити лікарські препарати.1. Селера У селері міститься речовина, яка володіє сильною протизапальною дією. Вона допомагає усунути спазми судин в області запалення, а також зняти набряк і почервоніння. Щоб побачити помітний результат, потрібно з’їдати близько 50 грамів селери в день. 2. Ананас Ананас багатий вітаміном С і ензимом бромелайн, який впливає на активність лейкоцитів, що беруть участь в боротьбі з інфекцією. Ця речовина також має болезаспокійливу дію і його часто приймають спортсмени, котрі піддаються сильному фізичному навантаженні, при якому практично неможливо уникнути запалень.3. Імбир Головною зброєю імбиру проти запалень в організмі є гінгерол – речовина, завдяки якому імбир і має свій пряно-гіркуватий смак. Вона розширює судини і покращує кровообіг, у тому числі і в області запалення, тим самим його помітно зменшуючи. 4. Риб’ячий жир За рахунок високого вмісту омега-3 жирних кислот, риб’ячий жир зменшує виділення в організмі ряду запальних речовин, тобто, по суті, надає дію, як і всі протизапальні препарати. Його особливо рекомендують приймати людям, страждаючим на ревматоїдний артрит. При бажанні риб’ячий жир можна замінити жирними сортами риби, наприклад, лососем.5. Куркума Куркумін – жовтий пігмент куркуми, володіє унікальною протизапальною дією на очі. Згідно з проведеними дослідженнями, регулярне вживання цієї приправи, а також каррі, де куркума є основним компонентом, здатне зменшити запалення райдужної оболонки ока і захистити сітківку від дії сонячних променів. 6. Ягоди Лікарі настійно рекомендують включати свіжі або заморожені ягоди в щоденний раціон тим, хто страждає хронічними запаленнями. Малина, полуниця, ожина та інші ягоди не тільки урізноманітнюють ваш раціон, а й нададуть могутню антиоксидантну та протизапальну дії.7. Морква Морква, як і деякі інші овочі оранжевого кольору, багата вітаміном А і бета-каротином. Саме ці компоненти допомагають зменшити запалення суглобів. Але зверніть увагу, що для досягнення найкращого ефекту моркву слід піддати тепловій обробці. 8. Мигдаль Ряд жирних кислот, що містяться в мигдалі, значно зменшує запалення і знижує больовий симптом. До такого висновку прийшли вчені після цілого ряду клінічних досліджень. Друге місце в списку найбільш цінних горіхів займають волоські горіхи.