пятница, 18 ноября 2016 г.

Сирний будиночок.

Інгредієнти: 300 г. смачного не жирного сиру 16 шт. квадратного галетного або пісочного печива 2 столові ложки сметани 1/2 склянки цукру дрібка солі ванільний цукор тертий на дрібній тертці шоколад або какао 1-2 банана 1 склянка молока для змочування печива Приготування: Сир перетерти через сито, додати сметану, сіль, ванілін, цукор і шоколад або какао. Якщо сир сухуватий - додати ще сметани. Приготувати поліетилен (за допомогою нього формуємо будиночок). Печиво занурюємо з двох сторін в молоко (Не вимочуємо в молоці, а тільки занурюємо!) І викладаємо в 3 або 4 ряди на целофан. У три ряди вийде трикутний будиночок, в чотири - квадратний. Рясно змащуємо сирною масою. В середину кладемо цілий очищений банан. Потім за допомогою целофану піднімаємо крайні ряди вгору. Можна з торця залишити банан, а можна заліпити всі сиром. У такому вигляді, залишити будиночок в холодильнику, щоб трошки застиг. Далі, виймаємо з холоду, розгортаємо целофан і викладаємо на блюдо. Поки будиночок охолоджується, приготувати глазур: 50 г. масла 2 столові ложки молока 3 столові ложки какао 1/2 склянки цукру Розтопити в каструльці всі інгредієнти і довести до кипіння. Поварити пару хвилин і відразу з вогню залити тортик, а то глазур швидко остигає. Верх покрити глазур'ю. Дати постояти годину (але будиночок з печива краще залишити постояти ніч), щоб печиво просочилося і можна їсти.