суббота, 19 ноября 2016 г.

Людина ніколи не зможе відмовитися від цукру – вчені.

Група учених з’ясувала, що людині вкрай важко відмовитися від цукру, пояснивши справжню причину такої реакції організму на відсутність цукру. Як зазначає Ліза Дреєр, автор багатьох книг про дієти, навіть виключивши з щоденного раціону цукерки, тістечка і шоколад, людина все одно буде отримувати цукор у вкрай малих кількостях. Наприклад, цукор міститься в звичайному білому хлібі в кількості шести грамів в одному шматочку, а в різних приправах, які використовуються під час приготування їжі людьми, схильних до здорового харчування, міститься до 12 грам цукру. Дієтологи відзначають, що цукор має якусь властивість, яке викликає у людини певну залежність, подібно до кокаїну. Вчені відзначають, що фруктоза, лактоза, яка використовується як природний підсолоджувач, не шкідлива для організму людини, особливу небезпеку несе цукор, вироблений з цукрових буряків або очерету. Такий вид цукру не дає ніяких поживних речовин, а віддає виключно калорії, які можуть призвести до небажаного ожиріння. Позбутися такої проблеми допоможе уважне ставлення до складової того чи іншого продукту, до того ж, необхідно поступово привчати організм до їжі, багатої на клітковину і білком.