воскресенье, 6 ноября 2016 г.

Чому не можна кип’ятити воду двічі?

Вода в прямому сенсі є джерелом життя, складаючи 80 відсотків нашого організму (у немовлят — 90%), тому до її якості повинні застосовуватися найсуворіші вимоги. На жаль, та вода, яка надходить в наші будинки через систему водопроводу, містить не тільки свої корисні властивості, але і має у своєму складі елементи хлору, різні важкі з’єднання і шкідливі домішки, з якими навіть сучасні фільтри не завжди справляються. Та й підземні джерельні води, на думку фахівців, в теперішніх умовах забруднення ґрунтів не гарантують тієї кришталевої чистоти, якою вони славилися. Одним з основних способів знезараження та поліпшення якості споживаної води було і залишається її кип’ятіння, при якому вбиваються численні бактерії, знижується вміст хлору, вода стає м’якшою. Але…. Численні дослідження кип’яченої води показали, що важкі метали не зникають при такому способі обробки води, а деякі частинки хлору можуть вступати в контакт з іншими елементами і перетворюватися в дуже шкідливі речовини. Якщо ж одну і ту ж воду кип’ятити по кілька разів, що часто практикується особливо в офісах і на підприємствах в обідній час, то концентрація таких небезпечних для організму сполук збільшується з кожним разом, а частка корисних сполук кисню зменшується до мінімуму. Інакше кажучи, вода з «живої» і корисної (навіть відносно) перетворюється в «мертву» і шкідливу. Джерело