суббота, 19 ноября 2016 г.

Як приготувати оригінальне варення з моркви?

Морква може бути не тільки корисною, але ще й смачною, особливо якщо приготувати з неї незвичайне варення. І це цілком можливо і дуже просто! Варіанти приготування Як приготувати незвичайне, смачне і дуже корисне варення з моркви? Вивчіть цікаві і нескладні рецепти і виберіть найбільш відповідний. Класичне варення. Щоб приготувати морквяне варення за класичним рецептом, підготуйте наступні інгредієнти: 1 кілограм моркви (краще використовувати молоду, але стиглу); 1200 грамів цукрового піску; 15 склянки води; один-два пакетики ваніліну; трохи лимонної кислоти (можна не додавати). Опис процесу приготування: Спочатку потрібно приготувати сироп. Просто розчиніть кілограм цукру (решта потрібно пізніше) у воді, доведіть суміш до кипіння і поваріть протягом п'яти хвилин. Моркву очистіть, наріжте тонкою соломкою або кружечками і залийте гарячим сиропом. Далі суміш прокип'ятіть ще п'ять-сім хвилин, щоб морква стала м'якою. Дайте складу настоятися протягом 7-9 годин або залиште його на ніч. Поставте ємність на вогонь, всипте в неї цукор, що залишився. Варіть варення до тих пір, поки воно не стане густим, а морква – напівпрозорої. Додайте ванілін і лимонну кислоту за смаком і або закривайте варення на зиму, або трохи остудіть його і їжте. Варення з моркви і лимона. Не менш смачним вийде варення з моркви з лимоном. Для його приготування знадобиться: 300-400 грамів моркви; 15 склянки цукрового піску; 1 великий лимон. Покрокова інструкція: Спочатку подрібніть моркву. Можна нарізати її соломкою або тонкими кружечками, а можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку. Лимон теж потрібно подрібнити, причому прямо з цедрою, вона додасть варенню приємний аромат. Далі подрібнену моркву покладіть в каструлю і засипте цукровим піском. Пам'ятайте все і залиште на годину, щоб почав виділятися сік. Ємність поставте на вогонь, доведіть суміш до кипіння і введіть в неї лимон. Варіть все приблизно двадцять хвилин. За цей час лимон дасть сік, а цукор повністю розчиниться, утворивши сироп. Додатково додавати воду не потрібно, рідини буде досить завдяки лимонному соку. Якщо ви хочете отримати конфітюр, то на даному етапі подрібніть варення, використовуючи блендер або м'ясорубку. Потім знову доведіть складу до кипіння, розкладіть його по банках і приступайте до закатці. Морквяно-яблучне варення. Спробуйте приготувати ароматне і смачне морквяне варення з яблуками. Список інгредієнтів входять наступні: 300 грамів стиглих і соковитих яблук; 200-250 грамів моркви; 400 грамів цукрового піску; 1 невеликий лимон. Приготування: Яблука потрібно добре вимити, а потім порізати часточками або кубиками. Якщо шкірка щільна, то її можна очистити. Морквину очистіть, вимийте і натріть на середній або великій тертці. Змішайте яблука з морквою, посипте їх цукром і активно перемішайте. Залиште суміш на кілька годин, щоб вона виділила сік, а цукровий пісок почав розчинятися. Лимон або натріть на тертці або подрібніть в блендері і введіть в морквяно-яблучну суміш. Шкірку не очищати не потрібно, вона додасть неповторний аромат. Тепер ємність з усіма інгредієнтами поставте на вогонь і після закипання варіть склад приблизно 40-50 хвилин. Варення повинне вийти густим, схожим на джем. Можна відразу закривати його на зиму або ж зберігати в холодильнику. Ароматне варення з моркви і апельсинів з імбиром і корицею. Цей рецепт особливо порадує любителів прянощів, адже вони входять в склад. Для приготування потрібні такі компоненти: 500 г моркви; один або два апельсина; один лимон середніх розмірів; 500-600 грамів цукрового піску; 1 корінь імбиру середніх розмірів (приблизно 70-100 грамів); щіпка кориці. Покрокова інструкція: Морква подрібніть будь-яким способом, наприклад, натерши на тертці або пропустивши через м'ясорубку. А якщо ви недавно робили морквяний сік, то можна використовувати залишився після його приготування макуху, він теж цілком підійде. Лимон потрібно дрібно нарізати. Шкірку і цедру краще натерти на тертці, щоб вона надала варенню аромат, але практично не відчувалася в ньому. З апельсином поступите так само. Корінь імбиру теж слід натерти на тертці. Далі змішайте всі компоненти і засипте їх цукром. Суміш вариться після закипання протягом півгодини. Якщо соку не вистачає, то можна додати трохи води. В самому кінці введіть в варення корицю і закривати його. Поради Кілька корисних рекомендацій початківцям і досвідченим господиням: Як зробити варення смачним і яскравим? Для цього використовуйте молоду, але повністю дозрілу моркву. Причому краще всього вибирати солодкі сорти, вони володіють відмінними смаковими якостями. Не забудьте добре вимити моркву. Крім того, бажано зняти з неї верхній огрубілою шар, хоча якщо він тонкий і ніжний, це не потрібно. Щоб зберегти моркви максимум корисних речовин, не піддавайте її тривалої термічної обробки. Але в такому випадку бажано добре подрібнити її, тоді вона стане досить м'якою. Спробуйте експериментувати зі складом варення і вводити в нього різні інгредієнти, наприклад, ягоди, фрукти. Обов'язково спробуйте приготувати варення, щоб оцінити його яскравість і незвичайний смак.