четверг, 10 ноября 2016 г.

П’ять кращих продуктів для зубів

У стародавні століття вважалося, що стан наших зубів є найбільш достовірним критерієм, за яким можна визначити загальний стан здоров’я людини. І це дійсно так – наша дієта і наш спосіб життя відбиваються на зубній емалі. Будь то куріння, вживання надмірної кількості смаженої або жирної їжі, або пристрасть до кави – все це до певної міри залишається на нашій зубної емалі. Разом з тим, мало хто знає, які продукти є найкращим засобом для захисту зубів. Американські вчені з Університету Мічигану вирішили виправити це упущення, склавши список з п’яти кращих продуктів, які оберігають наші зуби від руйнування. 1. Полуниця Ці ягоди містять цілий набір мікроелементів, здатних вибілювати зуби, в тому числі і яблучну кислоту. З давніх-давен ця ягода вважалася найкращим засобом профілактики зубних хвороб будь-якого роду. Для цих цілей полуниця використовувалася і в західній, і східній медицині, в рівній мірі, що зустрічається досить рідко. 2. Молочні продукти У свою чергу, споживання молочних продуктів на регулярній основі також вважається одним з ключових чинників здоров’я зубної емалі. Широко відомо, що молоко містить кальцій – головний будівельний матеріал кісток і зубів. Але мало хто знає, що такого роду продукти, крім усього іншого, містять козеін і гідроксиапатит, відповідно білок і мінерал, що оберігають наші зуби від хвороб і руйнування. 3. Жувальна гумка без цукру Звичайнісінька жувальна гумка без цукру дуже важлива для здоров’я зубів, оскільки її споживання сприяє вироблення слини – природного природного очищувача зубної емалі. Також багато сортів жуйок містять ксиліт – розчин на основі спирту, який дуже ефективно знищує шкідливі бактерії в порожнині рота. 4. Вода Дивно, але це один з найважливіших елементів здоров’я зубів. Тільки це має бути саме чиста прозора вода – не чай, не кава, ні будь-якої іншої підфарбований напій. Згідно з рядом досліджень зневоднення організму приблизно в два рази підвищує ймовірність розвитку захворювань порожнини рота, а також схильність зубів до карієсу. 5. Листові овочі В процесі їх пережовування на зубах залишаються мікроскопічні залишки таких овочів, які діють подібно ксиліту – вельми ефективно знищують бактерії. Вони також сприяють кращому засвоєнню кальцію, в результаті чого Ви можете підтримувати здоров’я кісток і зубів, споживаючи при цьому навіть меншу кількість молочних продуктів.