среда, 23 ноября 2016 г.

НАЙКОРИСНІШІ НАПОЇ.

Зелений чай. Знижує ризик виникнення остеопорозу, раку, серцево-судинних захворювань. У зеленому чаї міститься багато флавоноїдів, поліфенолів та антиоксидантів, які захищають клітини від шкідливої дії і нейтралізують вільні радикали. У чаї також міститься фтор, який зміцнює кістки і благотворно впливає на зуби. М’ятний чай. Допомагає впоратися з розладами шлунка, полегшує кольки, сприяє травленню, допомагаючи їжі рухатися травним трактом. М’ята має протиспазматичну дію, знімає біль у м’язах і м’язову напругу. Гарячий шоколад або какао. Поліпшує настрій і захищає від виникнення серцево-судинних захворювань. У какао міститься багато поліфенолів, які захищають клітини від дії вільних радикалів. Уживання гарячого шоколаду збільшує вироблення гормону серотоніну, низький рівень якого негативно позначається на настрої. Томатний сік без солі. Захищає від багатьох форм раку. Як відомо, продукти переробки свіжих помідорів містять лікопен в більшій концентрації, ніж самі плоди. Лікопен асоціюється зі зниженням ризику виникнення раку таких органів: ротової порожнини, легенів, шлунка, печінки, молочних залоз, шийки матки, ободової і прямої кишки. Крім того, лікопен захищає серце від дії вільних радикалів, що своєю чергою знижує ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. Журавлинний сік. Запобігає захворюванню ясен, допомагає впоратися з інфекціями сечовивідних шляхів. Проте в соку найчастіше міститься цукор, тому ліпше віддати перевагу 100% соку без цукру або вживати не більш як одну склянку на день. lАпельсиновий сік. Вітамін С, що міститься в соку, підвищує імунітет, захищає від багатьох хвороб, серед яких катаракта, рак. Апельсиновий сік — відмінне джерело фолієвої кислоти, потрібної для запобігання дефектам розвитку плода. Источник