пятница, 4 ноября 2016 г.

В ЯКОМУ МОЛОЦІ НАЙБІЛЬШЕ ЖИРУ ТА БІЛКІВ?

Якщо в молоці багато корисних елементів, жиру та білка, то прийнято вважати, що це корисне молоко. На першому місці стоїть оленяче молоко, яке містить 11% білків, що в три рази більше, ніж у коров'ячого молока (тільки 3,4% білка). Крім того, в молоці північного оленя також в п'ять разів більше жиру, ніж у коров'ячому молоці, і в два рази більше мінералів. Друге місце, за вмістом білка, займає овече молоко. У східній частині Середземного моря воно широко використовується для приготування йогурту і сиру Фета, а в решті Європи з овечого молока роблять сири, такі як французький Рокфор та італійський Пекоріно. Взагалі, користь молока останнім часом піддається сумніву, зокрема одне дослідження повідомляє, що молоко погано впливає на якість сперми у чоловіків. Але, так чи інакше, пити молоко можна практично з будь-якими продуктами харчування, хоча вам напевно ще в дитинстві батьки говорили, що змішувати молоко не можна. Варто зазначити, що оцінка робилася серед молока, яке людина може вживати в їжу. Безсумнівно, найжирнішим і багатий корисними речовинами прийнято вважати китове (45% жиру) та моржеве молоко (53% жиру).