вторник, 29 ноября 2016 г.

Робимо протеїновий коктейль з бананом.

Завдання білкових коктейлів - утримувати постійно високий рівень протеїнів в організмі, що є необхідною умовою стабільного росту м'язів спортсмена - силовика. Найбільш вдалий час для їх прийому - за 40 хвилин до тренування і через 30 хвилин після нього (білково-вуглеводне вікно). Компоненти підбираються так, щоб білків було 15-25 грам, трохи вуглеводів і вітамінів, а рідини б вистачило для забезпечення бажаної консистенції (приблизно як сметана). -База - молоко, кефір або сік (краще кислий) - 200 мл. -Білки - сир, сухе молоко, яйце - всього до 100 грам. -Вуглеводи - варення, мед або цукор - 15 грам. Присутність в протеїновому "шейці" цукрів не тільки поліпшить його смакові властивості, але і найголовніше - спровокує викид інсуліну, що прискорить засвоєння поживних речовин. Якщо ж завантажте більше 20 грам солодощів, то у вас вийде білково-вуглеводний коктейль - гейнер. -Вітаміни - зазвичай половина банана, ягоди або фрукти - за бажанням. -Жири (необов'язковий компонент) - можна додати чайну ложку рослинної олії. Оскільки оливкова олія, на відміну від інших, не пов'язує тестостерон, то варто було б рекомендувати саме його. Цей компонент буде корисний в протеїновому коктейлі після тренінгу. Рецепти протеїнового коктейлю. Класичний білковий для ваших м'язів. - Молоко - 350 мл. - Сир - 100 гр. - Білок яйця (вареного) - 4 шт. - Банан - 1 шт. - Оливкова олія (холодний віджим) - чайна ложка. - Мед - 2 столових ложки. Разом, протеїнів - 45 грам, обсяг близько 650. Всі продукти ретельно змішати в міксері. Трохи змініть пропорції, щоб коктейль підійшов до смаку особисто вам. Білковий коктейль Т-72 - Кефір 200 мл. - Сухе молоко - 60 гр. - Варення - столова ложка - Цукор - чайна ложка Цукор скоро дасть енергію. Протеїнів міститься 25 гр. Загальна вага - 280. Протеїновий фітнес "шейк" для жінок - Апельсиновий сік - 200 мл. - Знежирений сир - 50 гр. - Банан - половина (для ендорфінів) - Шоколад або какао - 25 грам (теж для гормонів радості) - Варення - чайна ложка.