вторник, 1 ноября 2016 г.

Найкращий засіб для зняття макіяжу. Натуральний!

-- Змивання косметики з обличчя увечерi -- обов'язкова процедура, -- наголошує косметолог Ольга Сеймур. -- Якою б утомленою не була жiнка, вона повинна пам'ятати (якщо вона не бажає прокинутись уранцi з почервонiлими очима, висипанням на обличчi) -- шкiра має бути очищена увечерi. Адже саме уночi, пiд час сну вiдбувається активна регенерацiя клiтин шкiри. З неї виводяться токсини. I якщо ви не зняли перед сном макiяж, то всi токсини залишаються у вашiй шкiрi. На обличчi утворюється нiби токсична плiвка. Шкiра "переживає" парниковий ефект. I вранцi, прокинувшись, бачите на пiдборiддi, щоках, у центрi лоба -- прищi. Я раджу змивати макiяж молочком, яке можете зробити самi. Для його приготування потрiбнi: 1 ст. л. трояндової води, 1 скл. молока, сiк трьох огiркiв, 1 ст. л. оливкової олiї холодного тиснення. Спочатку вичавлюємо сiк натертих на дрiбнiй тертцi огiркiв (без шкiрки), змiшуємо його з теплим молоком або вершками. Закриваємо кришкою i залишаємо на пiвтори години, аби рiдина настоялася. Молоко має бути теплим, але не кип'яченим! Лише тодi воно добре змiшається з огiрковим соком. Опiсля додаємо столову ложку трояндової води i столову ложку оливкової олiї холодного тиснення. Всi iнгредiєнти ретельно змiшуємо. Ви самi побачите, як ваше молочко стане схожим на дорогий двофазний засiб для демакiяжу! Усе дуже просто, бо в нашому молочцi поєднанi олiйна i гiдрофiльна основи. Це домашнє молочко для зняття макiяжу можна зберiгати у холодильнику тиждень у щiльно закритiй пляшечцi. Ним можна вмиватися, змивати макiяж. Воно знiмає навiть водостiйку туш, жирнi пiдводки та олiвець для очей. Хай вас не лякає наявнiсть у рецептi дорогої трояндової води. На неї не потрiбно витрачати грошей, бо її теж дуже легко зробити самiй. Для цього потрiбнi лише пелюстки троянди, найкраще червоної. Але можна використати i квiти дикої рожi чи шипшини. Просто обережно вiдокремлюєте пелюстки, не пошкодивши їх. Складаєте у посудину, заливаєте водою так, аби вона лише накрила їх. Ставите на вогонь. Щойно вода збирається закипiти, зменшуєте вогонь i залишаєте пелюстки кипiти пiд кришкою доти, доки вони не втратять колiр. Тодi знiмаєте з вогню, охолоджуєте i переливаєте у пляшку з темного скла. Така власноруч приготована трояндова вода може зберiгатись у щiльно закритiй посудинi у темному мiсцi (наприклад, на полицi у вашiй шафi) до року.
Джерело