среда, 9 ноября 2016 г.

Склянка сироватки щодня - і забудь про хвороби та зайву вагу

Приготувавши з молока сир, сироватку ми нерiдко виливаємо. I даремно, запевняють лікарі. Сироватка, хоч i складається на 94 вiдсотки з води, мiстить багато вiтамiнiв (повний набiр вiтамiнiв групи В!), лактози, оптимальних за амiнокислотним складом бiлкiв, кальцiю та магнiю, корисних бактерiй. Склянка сироватки щодня -- чудовий засiб для змiцнення iмунiтету. Її корисно вводити у свiй рацiон у розвантажувальнi днi -- сироватка допоможе вивести з органiзму надлишковий холестерин i токсичнi речовини, а також сприятиме схудненню. Вона нормалізує мікрофлору кишечника та усуває запори. Також корисно пити сироватку при різних набряках тіла, вона виводить зайву рідину з організму. Коктейлi та холоднi супи на основi сироватки дуже кориснi, окрiм того, швидко вгамовують голод. При депресивних і стресових ситуаціях потрібно вживати сироватку щодня, адже вона сприяє виробленню серотоніну, гормону, який регулює настрій людини. Якщо мiж основними прийомами їжi (снiданком i обiдом, обiдом i вечерею) вам захочеться смачненького, вiддайте перевагу саме коктейлю на основi сироватки. Наприклад, з яблуками чи ягодами. * Коктейль: На 1 порцiю: 100 г ягід/фруктів, 250 г холодної сироватки, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 ст. ложка меду, 1 дрiбка корицi. Розтовчiть ягоди чи фрукти i гарненько збийте їх у мiксерi з iншими iнгредiєнтами. * Окрошка зi свiжими огiрками: Сироватка -- 2 л, 5 картоплин, 6 яєць, 5 -- 6 огiркiв, 1 -- 2 цибулини, 300 г вареної ковбаси, посiчений крiп, сметана, сiль до смаку. Вiдварити картоплю i яйця, обiбрати, порiзати на кубики. Так само нарiзати ковбасу, цибулю та огiрки, додати посiчений крiп, сiль. Усе змiшати i залити сироваткою. Заправити сметаною (окрошка має стати зовсiм бiлою). Поставити у холодильник i подавати холодною. Смачного.