среда, 30 ноября 2016 г.

Вісім макаронних секретів.

1. Варіть макарони у високій та місткій каструлі. Вода повинна займати 3/4 її об’єму. 2. Дотримуйтеся правила 10-100-1000: на 100 г макаронів — 10 г солі та 1 л води. 3. Коли вода закипить, збавте вогонь, посоліть, засипте макарони й збільште вогонь. 4. На накривайте каструлю кришкою! 5. Дотримуйтеся рекомендацій щодо часу варіння, зазначеного на пачці. А за кілька хвилин до „контрольного часу” спробуйте їх, щоб визначити ступінь готовності. 6. Зливаючи воду, залиште кілька ложок, якщо соус надто густий чи його мало. 7. Після того як злили воду, одразу ж заправляйте їх соусом — і на стіл! 8. Для рідких соусів краще підходять „пористі” макарони, які добре вбирають соус. А для густіших — короткі макарони, які рівномірно розподілять соус по тарілці.