пятница, 11 ноября 2016 г.

Продукт, який виводить небезпечний холестерин

У баклажані ідеальне співвідношення солей калію і натрію – 5:1 , тому вони надають м’, але виразний сечогінний ефект, пишуть російські ЗМІ. * Наявність пектинової і тартанової кислот сприяє виведенню холестерину, лікування атеросклерозу, нормалізує діяльність печінки, особливо при жировій дистрофії. * За кількістю кальцію вони перевершують цибуля, морква, огірки, перець, диня, гарбуз, салат. * Завдяки наявності фенольних сполук, баклажани зміцнюють судин, стимулюють роботу кишечника. Їх просто необхідно їсти тим, хто хоче схуднути – «синенький» низькокалорійний продукт, який дає стабільне відчуття ситості. Рекомендуються вони і при цукровому діабеті. * Для лікування суглобів радять не тільки використовувати сезон свіжих баклажанів , але і насушити їх на зиму і весну . Для цього треба зняти верхню темну шкірку, розрізати уздовж на тонкі пластинки і висушити як гриби. Зберігати у паперових або полотняних мішечках . Перед вживанням розмочувати , можна використовувати в перші і другі страви. * З плодів баклажана можна приготувати настій і сік, які ефективно використовуються для лікування серцево – судинних захворювань, атеросклерозу, хвороб печінки і набряків. – Сік з баклажана. Баклажани миють і очищають від шкірки, труть на тертці і вичавлюють сік. Приймають щодня по 1 /2 склянки 3 рази на день перед їжею. – Настій. Баклажан середнього розміру очистити від шкірки. Порізати дрібними кубиками і залити 250 мл окропу. Помістити на водяну баню на 30 хв. Настій процідити. Використовують як ефективний жовчогінний засіб щодня по 1 /2 склянки 3-4 рази перед їжею.