суббота, 5 ноября 2016 г.

Як зберігати картоплю у квартирі взимку

Щасливим власникам погребів і підвалів немає потреби піклуватися про збереження врожаю. А ось тим, хто проживає у багатоповерхівках варто задуматися, як зберігати взимку в квартирі зібраний урожай з найменшими втратами. При якій температурі зберігати картоплю Оптимальна температура зберігання 5-7 градусів. Тому до перших морозів краще зберігати картоплю на балконі. Після перших морозів картоплю варто перенести в приміщення і визначити їй прохолодне місце — біля вхідних дверей, вікна або балкона. Якщо морози невеликі, мінус 2-3 градуси, можна тимчасово накрити картоплю ковдрами, залишити на балконі до більш сильних морозів. При зниженні температури до мінус 5-6 градусів, картоплю з балкона краще прибрати. У чому зберігати картоплю в квартирі Краще зберігати картоплю у мішках з мішковини, або якщо у вас є комора, то в ящиках. Добре зарекомендувало себе спільне зберігання картоплі з буряком, буряк забирає зайву вологу, що йде їй тільки на користь, а картопля залишається сухою. При такому способі зберігання тару з картоплею, зверху, на одну третину заповнюємо буряком. Можна для видалення зайвої вологи застелити ящик стружкою або соломою. Корисні поради Намагайтеся якомога частіше перебирати картоплю, прибираючи підгнилі клубні, а ту картоплю, що з ними безпосередньо стикалася, постарайтеся з’їсти в першу чергу. Після лютого місяця періодично видаляйте з картоплі пагони, інакше до весни вона втратить всі свої поживні речовини. При бажанні можна обробити картоплю спеціальними препаратами, що сповільнюють вегетативний період і підвищують імунітет до хвороб. Також існує практика обробки картоплі мідним купоросом. Для запобігання захворювання картоплі та знищення хвороботворних бактерій і грибків, деякі дачники використовують обробку картоплі окропом. Помістіть картоплю в сітку, і опустіть її на декілька секунд в киплячу воду. Потім просушіть картоплю і покладіть для зберігання. Не варто картоплю зберігати в холодильнику, бо існує вилика ймовірність перетворення крохмалю в цукор, тоді картопля набуде неприродного солодкого присмаку. Якщо ж ви все таки заклали частину картоплі в холодильник, не вживайте її відразу, дайте їй полежати 2-3 дні в теплі і процес може піти у зворотний бік. Правильно вибирайте сорт картоплі. Більш пізні сорти більше придатні для зберігання, тому у них більш тривалий період спокою.