среда, 30 ноября 2016 г.

8 фактів про травлення.

1. Наш травний тракт являє собою 9-ти метрову трубу, яка починається в роті і закінчується анальним отвором. 2. У тонкій кишці стільки складок, аж до мікроскопічних, що загальна площа поверхні її становить 250 квадратних метрів. Цього достатньо, щоб покрити тенісний корт. 3. Людина з’їдає в середньому близько500 кгїжі на рік... 4. Кожен день ми виробляємо близько1,7 літрівслини. Кількість слини регулюється автономною нервовою системою, тобто цей процес відбувається автоматично. 5. В середньому шлунок дорослої людини може витримати близько 1 літра їжі. 6. Щоб перетравити їжу, теж потрібні калорії, що становить від 5 до 15 відсотків наших енерговитрат. Найбільше енергії потрібно для переварювання білків і алкоголю. 7. Пікацизм або збочений апетит — це порушення харчування, при якому в людини розвивається потреба є неїстівних речах, таких як фарба, крейда і бруд. Вона проявляється у 30 відсотків дітей, і причина її не відома. Є припущення, що в усьому винен недолік якихось мінералів. 8. Найгучніша відрижка, яка була зафіксована, становила 107,1 децибел, що можна порівняти з гучністю бензопили.