пятница, 4 ноября 2016 г.

Як заморозити зелень на зиму? 5 простих способів

Способи заморозки зелені Спосіб №1 Класичний спосіб. Миємо й нарізаємо зелень на дерев’яній дощечці, після чого складаємо її в целофановий пакет або форму для заморозки льоду і відправляємо в морозильну камеру. Спосіб №2 Можна заморозити зелень цілком. Для цього потрібно промити і просушити її від зайвої вологи. Далі, необхідно відрізати коріння, і зв’язати пучок гумкою. Потім покласти в пакет і відправити в морозилку Спосіб №3 Вологий спосіб заморожування прянощів на зиму Підготовлену зелень, добре промиту і просушену, – подрібнюють. Подрібнити можна вручну за допомогою простої нарізки зелені ножем, або ж скористатися блендером. Але в другому випадку сильно захоплюватися і перетворювати зелень, приготовлену для заморозки, в кашку не варто, краще залишити її просто досить дрібною. Подрібнену зелень (це може бути кріп, петрушка, шпинат, базилік) розкладають у формочки для льоду і заливають водою. Вода може бути кип’яченою або відфільтрованої – це не має великого значення. Далі формочки з такою сумішшю прибирають в морозильну камеру і чекають повного замерзання води. Після цього кубики льоду з зеленню витрушують, складають у поліетиленові пакети або контейнери і знову поміщають в морозильну камеру. Деякі господині, кожен окремий кубик загортають в харчову плівку. Досить просто дістати заморожену таким чином пряність і додати де готується страва, без попереднього розморожування льоду. Деякі на етапі подрібнення зелені перетворюють пряність в кашку, змішують її з водою так, щоб суміш могла бути досить рідкою, і заливають її в пакети для отримання льоду. І вже в такому вигляді починають морозити. У підсумку виходять невеликі кубики льоду з зеленню. До речі, таким же чином можна заготовити селеру на зиму. Можна так само заморожувати зелень в поєднанні з овочами. Наприклад, якщо ви використовуєте в борщ кріп, петрушку, болгарський перець і зелений горошок, то можна заморозити на зиму відразу готову суміш із цих продуктів. Для зручності наріжте кріп, петрушку, перець і додайте горошок. Далі, ретельно все перемішайте і розділіть на такі порції, які ви за раз кидаєте на одну каструлю борщу і упакуйте окремо кожну порцію в ЗІП-пакети або звичайні кульочки. Дуже зручно при приготуванні страви, дістати порцію і відразу ж відправити її в каструлю не нарізаючи і не відмірюючи, скільки чого покласти. Таку морожену суміш можна використовувати не тільки взимку, але і в літній період, т. к. це зручно. Спосіб №5 Загорнути зелень у харчову плівку рулетом, попередньо подрібнивши її ножем. Отже, подрібнюємо зелень. Викладаємо на харчову плівку. Починаємо загортати. Готовий рулет відправляємо в морозильник. Готово. Ці рулетики потім складаються в пакет. Якщо вам потрібна зелень, ви дістаєте його з морозилки, відрізаєте потрібну кількість і… усе. Частину рулету, що залишилася, ви знову складаєте в пакет і відправляєте в морозилку.