вторник, 25 октября 2016 г.

Картопляний пиріг з м'ясною начинкою

 Інгредієнти: для тіста: 400 г картоплі, 300 мл молока, 2 яйця, 70 г борошна, 2 ст. ложки панірувальних сухарів, 50 г вершкового масла, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком, для начинки: 500 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 100 г плавленого сиру, 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложка олії, зелень, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком. Спосіб приготування: Картоплю відвари до готовності, злий воду, додай вершкове масло, половину молока, посоли, поперчи і збий блендером до стану пюре. Потім додай яйця, борошно, решту молока і знову збий. Цибулю дрібно поріж і спасеруй на олії. Додай м'ясний фарш і обсмаж, помішуючи, 5 хвилин. Сир потри на дрібній тертці. Подрібни зелень. Застелене пекарським папером і змащене олією деко посип панірувальними сухарями. Помісти на нього тісто і відправляй у розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин, щоб тісто зарум'янилося. Дістань картопляне тісто з духовки, трохи остуди і акуратно розріж на 4 частини. На фольгу помісти перший корж. На нього виклади начинку, посип сиром і зеленню, накрий наступним коржем і т.д. Зверху накрий пиріг фольгою і знову відправ у духовку на 15 хвилин. Потім розверни фольгу, змасти пиріг сметаною і потримай у духовці ще 5 хвилин.