понедельник, 24 октября 2016 г.

Як швидко зварити квасолю

Традиційний спосіб приготування квасолі з замочуванням знайомий усім. Як викрутитися, якщо готова квасоля потрібна терміново?
Є два перевірених способи:
• Перший - поставте варитися незамочену квасолю, як зазвичай. Після закипання води додайте до неї харчову соду - буквально на кінчику ножа. Сода скоротить час варіння, і вже через годину, в залежності від сорту, ти отримаєш готовий продукт.
• Другий - варіння квасолі з додаванням холодної води. Тобі знадобиться велика каструля, так як кількість води, в якій буде варитися квасоля, поступово збільшиться. Отже, поставь незамочену квасолю в невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить - додайте в неї склянку холодної води. Потім кожен раз, коли вода закипає, знову додавайте по склянці води - і так 4-5 разів, у міру готовності квасолі. Час варіння таким способом - 40 хвилин.

Ще кілька секретів для швидкого приготування квасолі:

• Не соліть квасолю або воду до готовності, інакше отримаєте зворотний ефект: квасоля затвердіє і буде варитися гірше.

• Кольорова квасоля готується швидше.