воскресенье, 23 октября 2016 г.

Продукти для підвищення імунітету




Осінньо-зимовий період – час поширення застуди та загострення хронічних хвороб. Саме в 
цей період потрібно вживати додаткових заходів для підвищення власного імунітету. Яких саме? Прогулянки на свіжому повітрі, фізичні вправи та загартовування. Однак на це нам часто
бракує часу, тож, в першу чергу, ми можемо хоча б відстежувати власний раціон, включити до нього продукти для підвищення імунітету.

Саме правильне харчування допоможе нам у короткий термін «увімкнути» захисні сили організму, які подолають будь-який вірус. Міцність імунної системи в чималому залежить від нашого способу життя. Спиртне, важка висококалорійна їжа з нульовою користю, паління та недосипання є основними ворогами імунітету. ЕК підготувала для вас список продуктів, які допоможуть вам стати міцнішими та енергійнішими та пережити зиму без застуд.

Цибуля та часник

Це одні з найперших за своїми властивостями в рейтингу корисних для імунітету продуктів. Цибуля та часник мають специфічний присмак та запах, однак є безцінними союзниками у боротьбі з вірусними захворюваннями. Вони містять фітонциди, які блокують розвиток та розмноження не тільки хвороботворних мікроорганізмів, але й патогенних клітин. Більше того – дослідження виявили, що цибуля здатна призупиняти ріст ракових клітин! А часник знижує стрес та укріплює нервову систему Вживати часник і цибулю варто в сирому вигляді. Якщо ви не переносите запах чи присмак цих продуктів, додавайте їх до улюблених страв – печеної картоплі, салатів, маринадів, морської капусти тощо.

Імбир

Корисні властивості імбиру були відомі ще мешканцям Давнього Китаю, у якому практикувалося лікування ранених та хворих чудодійним коренем імбиру. Імбир містить унікальний набір мінералів та вітамінів, зокрема В та С, а також ефірних олій. За користю імбир можна поставити на один щабель з часником, однак, на відміну від нього, імбир відрізняється більш витонченим ароматом. Смачний чай з імбиром, медом та лимоном гарно рятує після переохолодження завдяки зігрівальному ефекту. А його щоденне вживання зміцнює імунітет і навіть покращує обмін речовин організму.

Продукти з вітаміном С

Неможливо переоцінити користь аскорбінової кислоти для організму, вона є антиоксидантом, бере учать у відновлювальних процесах, сприяє засвоєнню важливих вітамінів та мінералів, блокує симптоми різнопланових хронічних захворювань, підвищує стійкість нервової системи, і звісно – імунітет. Регулярне вживання продуктів з вітаміном С суттєво покращить ваше самопочуття і допоможе уникнути проблем зі здоров’ям. Мова йде про такі продукти:
Шипшина
Лимон, грейпфрут та інші цитрусові
Смородина
Журавлина
Обліпиха
Брюссельська капуста
Перець солодкий (червоний та зелений)
Петрушка та черемша
Ківі

Інші продукти для імунітету

Якщо плануєте зміцнити захисні сили організму, зверніть увагу також на сухофрукти, натуральні трав’яні чаї з м’ятою, листям кропиви, смородини тощо. До списку корисних продуктів також входять натуральний мед, свіжі кисломолочні продукти та морепродукти. Скоректуйте свій зимовий раціон та постарайтеся не перевтомлюватися і частіше бувати на свіжому повітрі, і тоді – жодна застуда до вас не причепиться. Будьте здорові!
Джерело