четверг, 27 октября 2016 г.

НУГА З ГОРІХАМИ

Інгредієнти для приготування: мед -2/3 склянки, яєчні білки -2 шт. горіхи (мигдаль, фундук, фісташки тощо) -1 шт. курага -1/2 склянки цедра половини лимона. Готуємо так: Глибоке деко застелити пергаментом для випічки. Мед викласти в термостійку миску і поставити на водяну баню. Дати меду час розтопитися. Збити білки до стійких піків. Ввести їх в теплий рідкий мед і перемішати дерев’яною ложкою до однорідної маси (миску не знімати з водяної бані). Маса буде в’язкою і кольору карамелі. Продовжувати помішувати до загустіння і більш світлого кольору (близько 45 хвилин). Потім додати горіхи, курагу і цедру. Продовжувати помішувати до практично білого кольору. Перекласти масу в форму, зверху закрити папером для випічки. Залишити застигати в сухому місці на ніч. Після того, як нуга застигла, нарізати її на довгі смужки гострим ножем. Загорнути нугу в пергамент і зберігати в сухому прохолодному місці або в холодильнику.