понедельник, 31 октября 2016 г.

Шоколадний торт з м’ятно-вершковим кремом

📌 Корж: Яйця кімнатної температури – 6 шт. Чорний шоколад – 120 г Цукор – 1/4 склянки (50 г) + 2 ст. л. (25 г) 📌 Крем: Вершки 35-38% – 400 мл Цукрова пудра – 3 ст. л. М’ята, тільки листя – 3-5 гілочок М’ятний шоколад – 100 г Желатин листовий – 5 шт. (12 г) 📌 Для прикраси: Шоколадна стружка Листочки м’яти Розмір форми 28 * 28 * 8 см. 📌 Приготування: 1. Для коржів: Розділити яйця на білки і жовтки. Жовтки збити з 1/4 склянки цукру протягом 5 хвилин до світлої, пишної маси. 2. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці в режим розморожування. Збити міксером на середній швидкості остиглий шоколад і жовтки. 3. Білки збити до піни і поступово додати 2 ст. л. цукру, збивати до блискучої, гладкої маси. 4. Додати в жовтковий-шоколадну масу збиті білки і акуратно перемішати лопаткою. 5. Деко збризнути олією і застелити папером для випічки. Вилити масу і розрівняти. 6. Випікати протягом 15-18 хвилин, при 180 гр. Дістати з духовки, перевернути на папір для випічки, акуратно (поки корж гарячий) зняти папір, на якій випікався корж і дати повністю охолонути. 7. Розрізати остиглий корж так на дві рівні частини, або за розміром рознімної форми, де буде збиратися торт. Я розділила на три однакові частини. Коржі прибираємо на півгодини в холодильник (я прибрала на ніч). 8. Займемося кремом. Листя м’яти покласти в блендер і подрібнити. 9. До листю м’яти додати 100 мл вершків, збити. 10. Вершки з м’ятою процідити через сито, щоб прибрати непотрібну нам зелень. 100 г м’ятного шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі в режимі розморожування. 11. Решта 300 мл вершків збити з 3 ст. л. цукрової пудри. 12. М’ятні вершки змішати з остившім м’ятним шоколадом. Листовий желатин замочити в холодній воді, хвилин на 5. 13. Вийняти розм’яклий желатин з холодної води і розпустити його в 5 ст. л. теплої води. Остудити. І акуратно влити в м’ятні вершки, перемішати. 14. М’ятні вершки з желатином акуратно влити в збиті вершки з цукровою пудрою і обережно розмішати лопаткою. Крем розділити на 2 однакові частини. 15. У квадратну форму викласти перший шар коржів. Залити однією частиною крему. Поверх крему викласти другу частину коржів і знову залити залишилися кремом. Форму прибираємо в холодильник на ніч. 16. Готовий торт нарізаємо квадратиками, прикрашаємо шоколадною стружкою, листочками м’яти і подаємо.