четверг, 27 октября 2016 г.

Шоколадна терапія

Вчені з Афінської медичної школи (Греція) провели дослідження, результати якого свідчать, що чорний шоколад може послаблювати основні маркери серцево-судинних проблем, пов'язаних з хворим серцем, високим артеріальним тиском і інсультом. Споживання учасниками дослідження чорного шоколаду справляло позитивний вплив на стінки судин і лімфатичну систему і не призводило до втрати еластичності артерій. П осилаючись на високий вміст в чорному шоколаді флавоноїдів (одного з типів антиоксидантів), а також на виявлену в ньому здатність розтягувати (розслабляти) артерії, дослідники зробили висновок про те, що «шоколад може надавати захисну дію відносно серцево-судинної системи». Попереднє дослідження, здійснене в Університеті Каліфорнія-Девіс (США), показало, що споживання темного шоколаду навіть в дуже незначній кількості (25 г) підвищує рівень флавоноїдів у крові.