понедельник, 24 октября 2016 г.

СИРНИКИ ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ Сир 9% 500 г Ягоди 100 г Яйця 2 шт. Цукор 3 ст. ложки Борошно 4 ст. ложки Розпушувач 0,5 ч. ложки Ванільний цукор 10 г Сіль за смаком Спочатку потрібно підготувати яєчну масу: у великій мисці за допомогою вилки ретельно збийте яйця, цукор і ванільний цукор. Сир для приготування сирників у духовці повинен бути нежирним, навіть дещо сухим. Якщо ж він вологий, його потрібно віджати під пресом в друшляку. Перед тим, як додати сир у тісто, візьміть ситечко й перетріть через нього масу. Щоб підготувати для тіста борошно, змішайте його з розпушувачем. Додаємо в яєчну масу сир, борошно й сіль за смаком. Замішуємо тісто. У залежності від вологості й жирності сиру, тісто може вийти рідкуватим. У такому випадку потрібно просто додати ще трохи муки. Коли тісто набуде потрібної консистенції, додаємо ягоди й акуратно перемішуємо, щоб зберегти цілісність плодів. Просто викладені на деко сирники можуть розтікатися. Тому краще випікати їх у формах для кексів. Форми при цьому потрібно наповнювати лише наполовину. Замість силіконових формочок можна взяти будь-які інші — керамічні чи металеві, але тоді їх потрібно злегка змастити олією й присипати манкою, щоб сирники легко виймалися. Ну а якщо у вас не знайшлося ягід, але є шоколад, приготуйте шоколадні сирники в духовці! Для цього потрібно просто викласти невелику кількість тіста у формочки, покласти зверху шматочок шоколаду й ще трохи тіста. Час приготування сирників у духовці — 30‒40 хвилин при 180 °C. Найкраще подавати готові сирники зі сметаною, прикрасивши ягодами. Також можна експериментувати з різними топінгами, соусами, додавати мед, згущене молоко, шоколад чи варення. Смачного!