среда, 26 октября 2016 г.

Домашнє морозиво: просто, смачно, корисно!

Домашній пломбір хороший тим, що завжди точно відомий його складу (на відміну від фабричного продукту, який можуть приправити консервантами і неясного якості загущувачами). Рецептів маса, і краще почати з морозива без яєць у разі боязні отру Змішайте 100 г цукру з 35 г сухого молока, розчиніть все в 250 мл молока і закип’ятіть. Коли рідина закипить, влийте суміш з 50 мл молока і 10 г крохмалю. Зменшіть вогонь і, помішуючи, дайте загуснути, потім остудіть. 250 мл вершків жирністю 35% охолодіть і збийте, а потім обережно введіть у відвар. Перекладіть в посуд з невисокими бортиками і поставте в морозилку. Кожні 15-20 хвилин виймайте і енергійно розмішуйте або збивайте блендером, поки маса не досягне потрібної щільності і температури. Або залийте готову суміш в мороженицу. Можна зробити і домашнє морозиво без вершків. Для цього беруть будь-які сезонні або заморожені фрукти і ягоди, очищають від шкірки і насіння, змішують з рівним об’ємом йогурту (краще використовувати домашній) і додають цукор за смаком. Суміш залишається збити блендером і заморозити.