пятница, 28 октября 2016 г.

Цікаві факти про імбир

Одним з найбільш поширених прянощів світової кулінарії є імбир. Його ароматний і витончений смак нікого не залишить байдужим. Імбир використовується у свіжому, сушеному і консервованому в сиропі вигляді, шматочками або мелений. У деяких східних країнах його навіть зацукровують. Для цього спочатку з імбиру необхідно зняти шкірку і вимочити в холодній воді, для того, щоб вийшла гіркота. Після корінь ріжуть на маленькі шматочки і занурюють в концентрований сироп або шоколадну глазур. На ринках і в магазинах Японії можна купити білий або чорний імбир. Колір залежить від різних процесів обробки. Імбир чорного кольору має більше пекучий смак і інтенсивний і гострий аромат. Його здавна використали для приготування найвишуканіших блюд. Аромат імбиру надасть пікантності блюдам з м’яса. Також їм натирають птаха, перемішавши з сіллю перед жарінням. Прекрасно доповнить імбир м’ясні супи, блюда з овочів, рису і бобових. Що стосується овочів, то імбир прекрасно поєднується за смаковими якостями з кабачками, гарбузами, патисонами, баклажанами, перцям і томатами. Окрім цього ці прянощі дивовижна добавка до блюд з грибами і сиром. Перемелений корінь входить до складу спеції «Каррі» і безлічі соусів і кетчупів. У багатьох країнах його додають в маринад при консервації овочів. Не менш популярний мелений корінь імбиру в десертах і солодкій випічці. Додають цю спецію в пудинг, мармелад, мус, желе, джем та ін. В західній Європі дуже популярний на свята імбирний пиріг, а в США жодне Різдво не обходиться без печива із застосуванням цих прянощів. У країнах Західної Європи частенько дітей балують імбирними цукатами і варенням з імбиру. Найпопулярнішим напоєм Азії вважається імбирний чай з лимоном. До речі, такий чай здатний відмінно зміцнити імунітет і поставити захисний бар’єр вірусам, а також цей прекрасний засіб для схуднення. У Арабських країнах імбир додають в каву для надання неповторного смаку напою, і понизити згубну дію кофеїну. На Русі імбир здавна додавали у всілякі напитки-сбитни, компоти, кваси, наливки, меду, настоянки, браги. Також ці прянощі використали у випічці пасок, пряників, булочок, пряників і коржиків. У Англії упродовж декількох віків з кореня імбиру роблять спеціальний хліб і ель. Окрім цього він незмінно застосовується в пивоварінні і лікеро-горілчаній промисловості в країнах Європи.