воскресенье, 23 октября 2016 г.

Як зробити натуральні харчові барвники в домашніх умовах

Отримати природний харчовий барвник насправді дуже просто. У вашому холодильнику, ящику для овочів або серед банок із спеціями напевно є необхідні інгредієнти, здатні додати красивий яскравий колір вашим стравам. Барвники зазвичай вводяться в супи, соуси, креми, рослинні пюре, суфле, муси, желе, кондитерські вироби, в пісний і льодяниковий цукор, варення, різні напої, особливо у фруктові води, морси, щербети і тому подібні напої. Будемо об'єктивними – торт, приготований з використанням харчових натуральних барвників, буде не таким яскравим і барвистим, як магазинний, зате він буде смачним, корисним і безпечним для вашого здоров'я. Червоний Щоб отримати червоний відтінок для солодких страв, використовуйте протерті червоні ягоди, такі як полуниця, малина, журавлина. Гарний насичений червоний колір дає концентрований вишневий або гранатовий сік. Для фарбування будь-яких страв добре підходить буряковий сік. Але оскільки він дуже насичений, починайте додавати його маленькими дозами. Отримати буряковий сік навіть без соковижималки не складно – достатньо натерти трохи буряку на тертці, скласти його в марлю і акуратно віджати. Помаранчевий Легкий спосіб отримати трохи помаранчевого барвника — використовувати морквяний сік. Але якщо вам не подобається морква, можете використати манго. Жовтий Жовтий харчовий барвник можна отримати за допомогою шафрану або куркуми. Шафран дуже дорога пряність, але навіть крихітна щіпка її здатна додати дивно сонячний відтінок вашому тісту. Для випічки краще всього використовувати трохи спиртового настою шафрану. Свіжа куркума має сильний аромат, а от прострочена не додасть страві ні смаку, ні запаху, а тільки колір. При цьому вона не зашкодить здоров’ю. Якщо у вас під рукою немає цих прянощів, пошукайте в холодильнику жовтий солодкий перець. Його сік так само здатний пофарбувати їжу, але колір не буде насиченим. Зелений Шпинат і авокадо ось два фаворити для отримання зеленого харчового барвника. Бланшируйте невелику кількість свіжого шпинату, поклавши його на кілька секунд в окріп. Потім перекладіть його у холодну воду. За допомогою комбайна або блендера перетворіть шпинат у пюре і додайте до страви. Пюре з авокадо добре підходить для солодких страв. Фіолетовий Прекрасний червонувато-фіолетовий відтінок надає їжі сік чорниці та фіолетової капусти. Барвник з ягоди можна отримати просто віджавши кілька штук крізь марлю, а от капусту доведеться відварити і використовувати саме відвар. Коричневий Найпопулярніший харчовий барвник для всіляких тортів, тістечок і кексів — какао. Корисна порада: Коли ви робите кекс, печиво, торт, щось що має суху і рідку складову, харчові барвники потрібно додавати тоді, коли ви вводите рідину. Якщо ви готуєте глазур, крем, суп-пюре, то не має значення, коли саме ви додаєте барвник.