понедельник, 24 октября 2016 г.

Як зберігати продукти?

Петрушка на зиму У свіжому, сушеному або солоному вигляді петрушка підійде для будь-яких страв. Що б засушити: її потрібно добре промити, дрібненько порізати і сушити на повітрі без потрапляння прямих сонячних променів. Для засолювання - петрушку вимити, висушити, порізати, змішати з сіллю, викласти в чисто вимиту, суху банку і закрити поліетиленовою кришкою. Зберігати в холодильнику або підвалі. Зелень Будь-яку зелень вимити, дрібно порізати, перемішати з сіллю (на 1 кг зелені 250 г солі), щільно укласти в скляні сухі банки, присипати шаром солі (в палець завтовшки), накрити папером, обв'язати ниткою і прибрати в холодильник або льох. Часник Опустити на кілька секунд у розтоплений парафін, дати обсохнути, скласти в капронову панчоху і підвісити. Цибуля Найкраще зберігати у вінках. Рослинна олія Дати олії гарненько відстоятися, перелити в інший посуд, додати на кожен літр по 1 ч. ложці солі і дрібно роздробленого зерну квасолі. Зберігати в темному, прохолодному місці. М'ясо Залишиться свіжим близько 5 днів, якщо його вимити, висушити, скласти в емальовану каструлю, залити кислим молоком, зверху накрити тарілкою, придавити пресом і поставити в темне, холодне місце. Молоко Не скисне, якщо в нього покласти лист хрону. Ще один спосіб - посуд з молоком накрити кришкою, поставити в каструлю наповнену водою, накинути зверху рушник. Його кінці опустити у воду. Риба Свіжу рибу обернути кропивою і покласти в темне, прохолодне місце. Лимони Можна зберегти на протязі декількох тижнів, якщо покласти їх у банки з холодною водою і поставити в холодильник або темне, прохолодне місце. Томатна паста Зберігати в скляному посуді в прохолодному місці. Щоб на поверхні не з'являлася цвіль, зверху пасту потрібно засипати сіллю і залити тоненьким шаром рослинного масла. Солоні огірки У відкритій банці з солоними огірками не з'явиться цвіль, якщо додати мішечки з сухою гірчицею або натертий на крупній тертці хрін. Свіжі огірки Зеленні огірки можна зберегти свіжими протягом кілька днів, якщо тримати їх на три чверті в холодній воді, хвостиками вниз. Воду потрібно міняти щодня. Груші Укласти в ящики, пересипати сухим річковим піском, щоб фрукти не торкалися одне одного. Коли ящик заповниться доверху, закрити його і зберігати в сухому, прохолодному місці. Апельсини Збережуться місяць-півтора. Для цього їх потрібно витерти насухо, обернути в пергаментний папір і прибрати в холодильник або темне, прохолодне місце. Перебирати раз на тиждень. Більшість цих способів перевірила моя прабабуся, яка довгий час взагалі не знала що таке холодильник. Нехай ваші продукти зберігаються довго і зберігають свіжість!