среда, 26 октября 2016 г.

Сливовий сік: рецепт заготовки на зиму

Інгредієнти: 3 кг слив, 2,5 кг цукру, 3 л води. Спосіб приготування: Сливи ретельно промий, розріж на половинки і очисти від кісточок. Помісти сливи в емальований посуд і залий 2 л води, щоб вона вкрила плоди. Постав на вогонь і, помішуючи, доведи до кипіння, знімаючи піну. Потім зменши вогонь і вари доти, поки сливи не зваряться, залежно від сорту, 20-30 хвилин. Залиш сливи остигати до теплого стану. Потім протри сливову масу через сито або друшляк. Вичавки не викидай, а залий їх 1 л води, доведи до кипіння і провари 5 хвилин. Знову протри через сито до вже віджатого сливового соку, а макуху викинь. В отриманий сік додай цукор за смаком і перемішай. Залежно від солодкості плодів, цукру може знадобитися більше або менше. Знову постав сливовий сік на вогонь, доведи до кипіння і вари 10 хвилин. При цьому піна поступово зникне сама. Розлий гарячий сливовий сік по підготовлених стерилізованих банках під самий верх, накрий стерилізованими кришками і закатай. Переверни банки догори дном, укутай їх ковдрою і залиш до повного охолодження.