суббота, 29 октября 2016 г.

Продукти з найвищим вмістом заліза

Стали все частіше страждати від головного болю, швидкої стомлюваності а, може, навіть запаморочень? Помітили, що імунітет не може впоратися з сезонною атакою вірусів? Можливо, вашому організму не вистачає заліза – одного з головних мікроелементів, необхідних для його нормального функціонування. Воно входить до складу гемоглобіну, який транспортує кисень із легень до всіх органів людини, тому недивно, що його дефіцит негативно позначається на самопочутті. Нормою вважається щоденне споживання 15 мг заліза, заповнити які дуже легко за допомогою коригування раціону. Тож ми ознайомимо вас із чемпіонами серед продуктів за вмістом заліза. Квасоля Квасоля є справжнім рекордсменом – 72 мг заліза на 100 г продукту! Крім того, вона вважається білковою їжею і постачає організм будівельним матеріалом, необхідним для нових клітин м’язів, шкіри, волосся, нігтів і т.д. Лісові горіхи Лісові горіхи містять 51 мг заліза на 100 г. Фахівці стверджують, що щоденне споживання 30 г дикого фундука істотно знизить ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Але не варто забувати, що горіхи висококалорійні, тому захоплюватися ними не варто. Халва Ви не повірите, але солодощі теж можуть приносити користь. У халві, зробленій з кунжутного насіння, міститься 50 мг заліза, а в соняшниковій – 33 мг. Якщо вже і проводити чаювання, то з користю для здоров’я! Вівсяні пластівці хлопья Англійці не дарма починають день із вівсянки – вона містить 45 мг заліза, а, значить, ранкова порція вівсяної каші здатна покрити добову дозу необхідного мікроелементу. Свиняча печінка Свиняча печінка містить 29,7 мг заліза на 100 г. Цей субпродукт здатний стати гідною альтернативою м’ясу – він характеризується низькою жирністю і підходить тим, хто сидить на дієті. Джерело