четверг, 15 сентября 2016 г.

Скільки потрібно заварювати чай

Варіантів правильного приготування чаю неймовірна кількість. Прийнято вибирати спосіб заварювання в залежності від виду чаю. Чорний чай любить м’яку воду. Для приготування використовуємо тільки що киплячe воду. Поки вода закипає, слід приготувати потрібну кількість чаю (максимум 1 чайна ложка сухого чаю на чашку окропу). Обполіскуємо окропом наш чайник, відмінно буде, якщо це керамічний чайник, але фарфоровий і фаянсовий теж добре. Цінителі чаю рекомендують заварювати чай в одному великому чайнику розливаючи з нього чай в чашки. Заварювати 5-7 хвилин, накривши серветкою, рушником, а насолоджуватися чаєм слід протягом не більше 15 хвилин після заварювання. Зелений чай, залежно від сорту, заварюють від трьох до п’яти разів. Воду використовуємо м’яку і не окріп, а остигнувшу до 80-85 ° С (через 5 хвилин після закипання). Перед заварюванням обдаємо окропом і після прогрівання посуду, починаємо процес заварювання. Кількість чаю беремо з розрахунку 1 чайна ложка на 150-250 мл води. Перший раз заварюємо, наполягаємо 2 хвилини і зливаємо в «море чаю» або чахай, домагаючись, таким чином, однакової кріпкості настою, а звідти вже будемо розливати по чашках. Важливо розлити весь чай і не залишати його в чайнику – смак його буде зіпсований. При наступному заварюванні, час настоювання слід збільшувати на 20-30 секунд, повністю розкриваючи смак і аромат чаю

Більше читайте тут: http://modista.org.ua/kulinariya/hospodyni-na-zamitku/skilky-potribno-zavaryuvaty-chaj.html
Слідкуйте за нами @Modista на Twitter | Modista на Facebook