понедельник, 8 августа 2016 г.

Маринований кавун




Кавун
Спеції за смаком (гвоздика, перець, лавровий лист, кориця і т.д.)

Добре вимитий кавун порізати на великі часточки, при цьому зелену шкірку, білий шар і зерна прибирати не обов'язково (на любителя).

Скибочки повинні бути як можна крупніше, але вони повинні вільно проходити в шийку банки.

Часточки викладаємо в попередньо простерилізовані банки, найкраще підійдуть трилітрові, хоча не обов'язково.

Пів-літрові банки рекомендується стерилізувати близько 15 хвилин, літрові - близько 20 хвилин, трилітрові хвилин 30.
У підготовлені банки додати різних спецій: гвоздика, перець, лавровий лист, можна використовувати корицю і любисток.

Залити банки киплячим маринадом. Для маринаду знадобитися: на 1 літр води - по 1 столовій ложці солі, цукру, 2 чайних ложки оцтової есенції.

Треба сказати, що спеції можна додати першими, поклавши на дно банки. Крім зазначених вище трав можна використовувати зубчики часнику, шматочки пекучого червоного перцю і іншу свіжу зелень.

Після заливки маринаду банки моментально закатати, перевернути і укутати теплою ковдрою. Залишити їх в такому положенні до повного охолодження. Готово!

Можна також залити маринад, дати йому трохи постояти, потім злити назад в каструлю і закип'ятити знову. Потім знову залити його по банках і закатати, як вже було сказано. Тут будь-яка господиня завжди може спробувати як перший, так і другий варіант і вирішити, як їй більше подобається.

Якщо ви заготовите маринований кавун восени, то пізніше, навесні, ви з вдячністю до себе будете насолоджуватися його смаком.