среда, 10 августа 2016 г.

Коли дитині можна давати морозиво?

Пропонувати морозиво можна дитині не молодшій 3-х років. Такий продукт як морозиво, що містить молочний білок і високу кількість цукрів, тому не підходить для незрілої ферментної системи маленької дитини.




Раннє введення солодощів в раціон дітей може спричинити за собою виникнення патології з боку органів шлунково-кишкового тракту, порушення процесів обміну речовин, аж до розвитку ожиріння, а також можливий розвиток карієсу і порушення обміну кальцію. Починати знайомство з ласощами краще з традиційного білого морозива – молочного, вершкового або пломбіру, ​​без додаткових добавок, фруктових наповнювачів і іншого.

Діткам, яким раніше були заборонені продукти, що містять білки коров’ячого молока, можна запропонувати безмолочне морозиво на фруктово-ягідної основі. Перед тим, як запропонувати морозиво маляті, спробуйте його самі. Морозиво повинне мати чисті, добре виражені, характерні для виду смак і запах (без сторонніх смаків і запахів), консистенція – однорідна по всій довжині, без відчутних кристалів льоду, грудок жиру і стабілізатора, у міру щільна. Колір повинен бути однорідний, наявність нерівномірного забарвлення допускається в морозиві з горіхами, плодами, ягодами, шоколадною крихтою.


Не купуйте морозиво без упаковки та з пошкодженою захисною оболонкою, тому що можлива мікробно-бактеріальна забрудненість продукту під час транспортування і зберігання, а отже, висока ймовірність розвитку кишкової інфекції. З раціону харчуваннядітей, хворих на діабет, ожиріння, захворювання органів шлунково-кишкового тракту, холодні ласощі лікарі рекомендують виключити.





Джерело