Названі 10 продуктів харчування, що викликають рак



Експерти пропонують вашій увазі писок з 10 продуктів харчування, що викликають рак.

10. Продукти з написом «дієта»

дієтичні продукти приносять більше шкоди, ніж користі. За допомогою різних добавок вони хімічно посилюються і обробляються очищеної борошном і цукром. Аспартам є найбільш поширеним штучним підсолоджувачем в дієтичних харчових продуктах.

За даними Європейського Агентства Безпеки Харчових Продуктів, аспартам несе відповідальність за заподіяння широкого спектру захворювань, включаючи рак, вроджені дефекти і проблеми з серцем. Не вживайте їжу, приготовану з генетично модифікованих продуктів, а замість цього – переходите на органічні продукти.

9. Вирощений оброблений лосось

Якщо ви купуєте лосось в магазині або замовляєте його в ресторані, переконайтеся, що він виловлений в річках, а не вирощений на фермі. Обробленого вирощеного лосося підгодовують концентрованої, з високим вмістом жиру, сумішшю, подрібненої з риби і риб'ячого жиру, інакше відомої як «корм для лосося».

У риб'ячому жирі містяться хімічні забруднюючі речовини, тому концентрований «корм для лосося», наповнений небезпечною сумішшю з ртуті, антибіотиків, антипиренов, пестицидів, та інших, що викликають рак, канцерогенів. Такий лосось містить до 30 разів більше морських вошей, ніж дикий лосось, який є неапетитним, але це факт.

8. Пончики

Подумайте двічі перед тим, як повернутися в кав'ярню за коробкою пончиків. Висока температура призводить до формування в пампушках акриламіду, канцерогенного хімічної речовини, яка міститься в сигаретах, барвниках і пластмасі.

На жаль, картопляні чіпси і картопля фрі також нагріваються до високої температури, що робить їх одними з основних продуктів, що викликають рак.

7. Консервовані помідори

Багатьох консервовані продукти містять бісфенол-А, хімічна речовина, пов'язане з різними формами раку, серцево-судинними захворюваннями і пошкодженням кишечника. Разом з тим, консервовані помідори становлять особливу небезпеку, оскільки висока кислотність бісфенолу, розташованого на консервній банці, викликає рак. У 1960-х роках Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів схвалив бісфенол-А.

У той час як суміш була причиною ракових захворювань і інших серйозних проблем зі здоров'ям, дослідження були непереконливими. Проте, в доповіді Національної Академії наук, опублікованому в 2013 році, говориться, що бісфенол змінює спосіб роботи генів всередині мозку щурів.

6. перероблене м'ясо

На даний момент ВООЗ відносить перероблене м'ясо до тієї ж категорії, що куріння і азбест. Вживання в їжу переробленого м'яса – сосисок і шинки, викликає рак.


Докази засновані на сотнях досліджень і кілограмах обробленого м'яса, спеціально використаного для виявлення раку товстої і прямої кишки. Доповідь ВООЗ стверджує, що вживання 50 г переробленого м'яса в день (приблизно дві скибочки шинки) може збільшити ризик раку на 18%.


5. Попкорн

Згідно з деякими дослідженнями, мікрохвильова піч для попкорну руйнує покриття одноразового пакета з хімічним речовиною, створюючи речовина, відоме як перфтороктановой кислота, або ПФОК.

4. «Брудні» фрукти та овочі

Не всі фрукти однаково корисні. У 2010 році Президентська команда по раку об'єднала два списки «Брудна дюжина» і «15 чистих продуктів». Ідея полягала в тому, щоб допомогти людям вживати продукти з меншою кількістю пестицидів, тим самим знижуючи ризик піддатися речовин, що викликають рак.

«Брудна дюжина», яка включає в себе такі фрукти, як яблука, персики, і полуницю, дала позитивний результат як мінімум на 47 різних хімічних речовин. Коли справа доходить до фруктів зі списку «Брудна дюжина», Президентська команда по раку пропонує споживачам купувати органічні продукти; кількість токсинів, які вони споживають, можуть бути скорочені на цілих 80%.

3. Картопляні чіпси

дослідження, проведене журналом Науки Нової Англії, виявило, що вживання всього однієї маленької пачки картопляних чіпсів в день може привести до додатку 2 кг у вазі протягом року. Картопляні чіпси містять багато жиру і калорій.

Коли картопляні чіпси обсмажуються при високій температурі, що робить їх хрусткими, вони виробляють речовину під назвою акриламід, канцероген, який також міститься в сигаретах. У дослідженнях, за даними ВООЗ, вивчалася зв'язок між вмістом в харчовому раціоні акриламіду і ризиком розвитку раку ротової порожнини, глотки, стравоходу, гортані, нирок, молочної залози і яєчників.

2. Газовані напої

Газована вода містить цукор і штучні підсолоджувачі. Факт: вживання великих обсягів порожніх калорій призводить до збільшення ваги і сприяє національній епідемії ожиріння. Проте, цукор і штучні підсолоджувачі роблять набагато більше, ніж просто здирання грошей з людей. Штучний підсолоджувач аспартам є канцерогенною речовиною. Відповідно до недавнього дослідження, аспартам підвищує ризик розвитку ракових пухлин мозку.

Вживання газованої води пов'язують з підвищеним ризиком лейкемії, лімфоми та мієломи. Харчовий барвник газованої води – вироблений від 4-метілімідазола – також вважається канцерогенною речовиною, що викликає рак. За словами наукового співробітника Програми по боротьбі з раком Джорджтаунського університету Ноеля Т. Мюллера, вживання двох безалкогольних напоїв в тиждень подвоює ризик раку підшлункової залози.

1. Генетично модифіковані організми

Небезпека генетично модифікованих організмів добре задокументовані. ГМО – причина збільшення кількості таких захворювань, як аутизм і харчова алергія. Також можна помітити різке збільшення аутоімунних захворювань, безпліддя, шлунково-кишкових проблем. Збіг? Можливо – немає.

Станом на 2010 рік, 80% кукурудзи і 90% соєвих бобів, отриманих в США, вирощені з модифікованого насіння. Крім того, гормон росту в молоці великої рогатої худоби пов'язують з раком. Іншими словами, їжа, вирощена за допомогою біотехнологій, не призначена для масового виробництва.
Названі 10 продуктів харчування, що викликають рак Названі 10 продуктів харчування, що викликають рак Reviewed by Марія Тороус on 12:28:00 Rating: 5