воскресенье, 17 июля 2016 г.

Мариновані огірки по-французськи



Приблизно на 2 кг

Дрібні огірочки ретельно обмити і обтерти, потримати половину доби в сильно солоній воді, процідити і просушити 1,5 кг

Білий винний оцет близько 1 л

Укладіть акуратно огірочки в трилітровий глиняний горщик, який стане їх сховищем.
Налийте в горщик оцет на 2,5 см вище верхнього рівня огірків.

Потім перелийте оцет з горщика у велику емальовану каструлю (не користуйтеся в таких випадках металевим посудом: оцет вступає в хімічну реакцію з металом) і доведіть до кипіння, додавши 1,25 літра свіжого оцту.

Перелийте киплячий оцет в горщик з огірками і дайте постояти добу, накривши горщик кришкою.

Через добу знову перелийте оцет в каструлю, доведіть до кипіння, додавши 1,25 літра свіжого оцту, потім перелийте в горщик з огірками і залиште, накривши кришкою, на добу.

Цю процедуру повторіть втретє. Після цього потримаєте їх до готовності в закритому кришкою горщику протягом шести тижнів.

Вживаючи огірочки, стежте за тим, щоб ті які залишилися знаходилися під шаром рідини, при необхідності доливайте оцет.