пятница, 29 июля 2016 г.

Консервування зелених помідорів на зиму



Літо в самому розпалі ... Пора б подумати і про заготовках на зиму. Почнемо з помідор, так як саме він, на думку багатьох людей, є самим смачним і корисним овочем.

У помідорі є такий антиоксидант, як лікопін. Він знижує рівень холестерину, і допомагає боротися організму з багатьма вірусами.
Початковим місцем появи помідор вважають Південну Америку, хоча, в принципі, і сьогодні, там можна побачити подібне рослина, правда, дикі форми.

У будь-якому випадку, помідори, або як ще їх люблять називати - томати, стоять на першому місці в нашому повсякденному раціоні. Жодне застілля неможливо уявити без помідор, навіть, може бути як прикраса для страви, але все одно присутня.

Солоні помідори особливо добре вітаються в зимовий час, коли в харчуванні людини явно не вистачає багатьох вітамінів. Також, через свою низьку калорійність - 20Ккал/100г, ідеально підходять людям, які дотримуються дієти.

рецепт:
Перед тим, як приступити до засолюванні зелених помідор, підготуйте наступні інгредієнти:
10кг помідорів,
3 головки часнику,
побільше петрушки і кропу,
50шт. листя чорної смородини,
1 склянка солі.

Тепер приступаємо вже безпосередньо до процесу засолювання.

Зелені помідори очистити і промити обов'язково в холодній воді. Після чого, залити їх холодною водою приблизно на 6 годин, міняючи її постійно. Тим часом, всю наявну зелень і листя смородини гарненько промити, і обсушити. Очистити часник.

Потім потрібно укласти помідори в діжку для засолювання, одночасно перекладаючи спеціями. У нашому випадку це кріп, петрушка, листя смородини, і часник.

Для приготування розсолу нам знадобиться 1літр води і близько 2ст.л. солі. Готовий розсіл процідити, залити помідори, не забувши при цьому накрити зверху дерев'яним колом. Бажано, щоб кілька днів діжка постояла в теплі, після чого, можна виносити в холодне місце. Спробувати готові помідори ви зможете вже через 20-30днів.

Як відомо, помідори хороші не тільки для засолювання, або для використання в свіжих салатах. З них виходить чудовий томатний сік, кетчуп, соус, і інші, не менш смачні та корисні страви.