пятница, 1 июля 2016 г.

Салат з молодої картоплі з помідорами і сардинами: як смачно приготувати давно звичне блюдо




Як же все ми любимо молоду картопля – його смак так знайомий з дитинства. Але зазвичай максимум до чого доходять руки – це зварити його на вечерю. Однак це зовсім не справа, тому редакція підготувала для вас рецепт з молодої картоплі з помідорами чері і сардинами.

У молодій картоплі багато вітамінів і мінеральних речовин, які не тільки сприятливо впливають на судини, а й банально, але зате завжди в задоволення, насичують наш шлунок. Обов’язково спробуйте річний рецепт картоплі і ви побачите, що звичний смак відкриється вам з нового боку.
Салат з молодої картоплі: рецепт


Що нам знадобиться:
700-800 г молодої картоплі
300 г помідорів чері
1 упаковка оливок
2 зубчики часнику
3 ст. ложки оливкової олії
2 ст. ложки бальзамічного оцту
консервовані сардини
зелень
сіль
чорний мелений перець
Салат з молодої картоплі: рецепт: як готувати



1. Ретельно промити картопля, викласти в каструлю, де як раз закипіла підсолена вода. Варити близько 20 хвилин. Потім злити воду з молодої картоплі, трохи остудити і вирішувати кожну картоплину на чотири частини.

2. Помити помідори черрі, розрізати навпіл. Почистити і подрібнити часник.

3. Розігріти на сковороді оливкове масло і викласти туди картоплю, посолити і поперчити його. Коли він злегка покриється золотистою скоринкою, додати туди помідори, оливки, часник і бальзамічний оцет. Прожарте ще протягом 2 хвилин.

4. Ретельно злити з сардин масло, яке було в банку. Викласти їх зверху на картоплю. Розкласти салат з молодої картоплі по тарілках і за бажанням посипати зеленню.


У страві з молодої картоплі сардини можна замінити на анчоуси або курку.