Смачне універсальне заварне тісто для вареників, пельменів, поз, чебуреків ...


Це не тісто, а просто пісня! Ніжне, еластичне, податливе, приємне в роботі і дуже смачне! Що пельмені, що вареники або чебуреки завжди з ним виходять просто дивовижні. А ще з нього можна приготувати дуже смачні манти, пози, пироги і листкові коржі.
Складові:
-1 Яйце
-Сіль
-3 Склянки борошна
-1 Ст.л. рослинного масла
-1 Склянку окропу
Приготування:
До яйця додаємо сіль і збиваємо виделкою.
Потім додаємо 3 склянки борошна і 1 ложку рослинної олії.
Гарненько перемішуємо і додаємо 1 склянку окропу (не бійтеся, клею не буде)
Вимішуємо ложкою.
А потім замішуємо руками (якщо необхідно, додаємо трохи борошна)
Смачного!

Тісто на мінералці для пельменів і вареників
Складові:
-1 Стакан мінеральної газованої води,
-1 Яйце,
-0,5 Чайної ложки солі,
-0,5 Чайної ложки цукру,
-4 Столові ложки масла рослинного,
-борошно (скільки увійде).
Приготування:
У мисці з'єднайте всі складові, крім борошна. Муку підсипайте поступово. Замісити м'яке еластичне тісто. Воно повинно вийти блискучим і не повинно прилипати до рук і столу.
Ліпимо вареники або пельмені. Це тісто можна варити, тушкувати і навіть пекти. Воно підійде і для чебуреків, але тоді в тісто не додавайте яйце.
Смачного!

Заварне тісто, просто супер
Складові:
-1 ст.води
-50 г. слівочного масла
-дрібка солі
-2 яйця
-3 ст.мукі
Приготування:
1) У каструлю налити воду, додати сіль, вершкове масло. (Вода повинна закипіти, масло розчиниться)
2) У киплячу воду додати 1 ст. борошна (швидко перемішати)
3) Вбити по одному яйця (мішати ложкою, потім руками)
4) Всипати борошно і замісити тісто. (Краще звичайно по одній склянці)
5) Тісту дати 30 хвилинок відпочити (накрити харчовою плівкою)
6) Тісто виходить дуже м'яке, еластічное. З ним приємно працювати !!!! Більше того дуже вдалий варіант, підходить і на пельмені і вареникі. Приготувала тісто вранці, а ввечері готувала вареники і пельмені (тісто в холодильнику, накрите харчовою плівкою). Так як я вирішила приготувати два види тіста у мене було з чим порівняти. Навіть смакові якості просто мене вразили, я давно не їла таких смачних вареників і пельменів !!!!! І ще є дуже великий плюс (у мене залишилося небагато вареників і пельменів), вранці розігріла і була вражена, вони неначе тільки зварені !!!! Були у моєї сім'ї пельмені щастя !!!! (дісталися старшому синочкові !!!!) Приготуйте це тісто і воно воістину вам сподобається на всі 100 %.
Смачного!

Заварне тісто для вареників і пельменів
Це тісто навчила мене робити свекруха. Спочатку я їм користувалася в пост, але воно так сподобалося мені, що я стала його використовувати і для пельменів, і для вареників і всяких смажених коржів з усілякими начинками. Воно зовсім не містить яєць, дуже пластичне, добре ліпиться, але не липне до поверхні і рукам.
Складові:
-кіпяток 250 мл
-рослинне масло 50 г
-Сіль 1/2 ч. л.
-борошно приблизно 400г
Приготування:
В окріп влити олію, додати сіль і половину борошна.
Розмішати міксером насадками для тіста. Спочатку тісто досить грудкувате, але дуже швидко стає однорідним і гладким.
Поступово додаючи борошно, замісити досить круте, але м'яке тісто. Якщо тісто вийде дуже круте - не біда, можна покласти його в пакет на 30 хв., Воно стане більш пластичним.
Тісто нагадує м'який пластилін, добре ліпиться, при цьому абсолютно не прилипає до столу, качалці і рукам, не вимагає додаткового борошна. Розкочується досить тонко, при розтягуванні НЕ рветься.
Смачного!

Тісто на вареники та пельмені
Складові:
-борошно (Залежить від сорту борошна і від її вологості) - 2-3 скл.
-Молоко - 1/2 скл.
-Вода - 1/3 скл.
-Яйце - 1 шт
-масло рослинне - 1 ч. Л.
-Сіль - 1 ч. Л.

Приготування:
Класичне пельменне тісто має складатися з борошна, яєць і води (молока) - цей склад визначився багатовіковим досвідом багатьох народів. Інше питання стоїть у визначенні правильних пропорцій і тут знову на допомогу приходить досвід. Ідеальне співвідношення яєць і води - на кожне середнє яйце необхідно брати 2 склянки борошна. Для отримання необхідної в'язкості до тіста додається тепла вода та / або молоко. Рослинна олія робить тісто більш ніжним. Сіль додається за смаком.
Отже, висипаємо на стіл або в чашку 2 склянки борошна. У центрі отриманої гірки робимо невелику ямку, розбиваємо туди яйце і додаємо теплу воду, змішану з молоком і сіллю.
Ретельно вимішуємо тісто, додаємо в нього 1 чайну ложку масла і ще раз гарненько вимішуємо.
Отримане тісто накриваємо тканиною або рушником і залишаємо на 40 хвилин для дозрівання. Через 40 хвилин наше чудове тісто буде готове.
Сподобалося? Тоді поділіться.
Смачне універсальне заварне тісто для вареників, пельменів, поз, чебуреків ... Смачне універсальне заварне тісто для вареників, пельменів, поз, чебуреків ... Reviewed by Марія Тороус on 13:06:00 Rating: 5