воскресенье, 12 июня 2016 г.

Смачне універсальне заварне тісто для вареників, пельменів, поз, чебуреків ...


Це не тісто, а просто пісня! Ніжне, еластичне, податливе, приємне в роботі і дуже смачне! Що пельмені, що вареники або чебуреки завжди з ним виходять просто дивовижні. А ще з нього можна приготувати дуже смачні манти, пози, пироги і листкові коржі.
Складові:
-1 Яйце
-Сіль
-3 Склянки борошна
-1 Ст.л. рослинного масла
-1 Склянку окропу
Приготування:
До яйця додаємо сіль і збиваємо виделкою.
Потім додаємо 3 склянки борошна і 1 ложку рослинної олії.
Гарненько перемішуємо і додаємо 1 склянку окропу (не бійтеся, клею не буде)
Вимішуємо ложкою.
А потім замішуємо руками (якщо необхідно, додаємо трохи борошна)
Смачного!

Тісто на мінералці для пельменів і вареників
Складові:
-1 Стакан мінеральної газованої води,
-1 Яйце,
-0,5 Чайної ложки солі,
-0,5 Чайної ложки цукру,
-4 Столові ложки масла рослинного,
-борошно (скільки увійде).
Приготування:
У мисці з'єднайте всі складові, крім борошна. Муку підсипайте поступово. Замісити м'яке еластичне тісто. Воно повинно вийти блискучим і не повинно прилипати до рук і столу.
Ліпимо вареники або пельмені. Це тісто можна варити, тушкувати і навіть пекти. Воно підійде і для чебуреків, але тоді в тісто не додавайте яйце.
Смачного!

Заварне тісто, просто супер
Складові:
-1 ст.води
-50 г. слівочного масла
-дрібка солі
-2 яйця
-3 ст.мукі
Приготування:
1) У каструлю налити воду, додати сіль, вершкове масло. (Вода повинна закипіти, масло розчиниться)
2) У киплячу воду додати 1 ст. борошна (швидко перемішати)
3) Вбити по одному яйця (мішати ложкою, потім руками)
4) Всипати борошно і замісити тісто. (Краще звичайно по одній склянці)
5) Тісту дати 30 хвилинок відпочити (накрити харчовою плівкою)
6) Тісто виходить дуже м'яке, еластічное. З ним приємно працювати !!!! Більше того дуже вдалий варіант, підходить і на пельмені і вареникі. Приготувала тісто вранці, а ввечері готувала вареники і пельмені (тісто в холодильнику, накрите харчовою плівкою). Так як я вирішила приготувати два види тіста у мене було з чим порівняти. Навіть смакові якості просто мене вразили, я давно не їла таких смачних вареників і пельменів !!!!! І ще є дуже великий плюс (у мене залишилося небагато вареників і пельменів), вранці розігріла і була вражена, вони неначе тільки зварені !!!! Були у моєї сім'ї пельмені щастя !!!! (дісталися старшому синочкові !!!!) Приготуйте це тісто і воно воістину вам сподобається на всі 100 %.
Смачного!

Заварне тісто для вареників і пельменів
Це тісто навчила мене робити свекруха. Спочатку я їм користувалася в пост, але воно так сподобалося мені, що я стала його використовувати і для пельменів, і для вареників і всяких смажених коржів з усілякими начинками. Воно зовсім не містить яєць, дуже пластичне, добре ліпиться, але не липне до поверхні і рукам.
Складові:
-кіпяток 250 мл
-рослинне масло 50 г
-Сіль 1/2 ч. л.
-борошно приблизно 400г
Приготування:
В окріп влити олію, додати сіль і половину борошна.
Розмішати міксером насадками для тіста. Спочатку тісто досить грудкувате, але дуже швидко стає однорідним і гладким.
Поступово додаючи борошно, замісити досить круте, але м'яке тісто. Якщо тісто вийде дуже круте - не біда, можна покласти його в пакет на 30 хв., Воно стане більш пластичним.
Тісто нагадує м'який пластилін, добре ліпиться, при цьому абсолютно не прилипає до столу, качалці і рукам, не вимагає додаткового борошна. Розкочується досить тонко, при розтягуванні НЕ рветься.
Смачного!

Тісто на вареники та пельмені
Складові:
-борошно (Залежить від сорту борошна і від її вологості) - 2-3 скл.
-Молоко - 1/2 скл.
-Вода - 1/3 скл.
-Яйце - 1 шт
-масло рослинне - 1 ч. Л.
-Сіль - 1 ч. Л.

Приготування:
Класичне пельменне тісто має складатися з борошна, яєць і води (молока) - цей склад визначився багатовіковим досвідом багатьох народів. Інше питання стоїть у визначенні правильних пропорцій і тут знову на допомогу приходить досвід. Ідеальне співвідношення яєць і води - на кожне середнє яйце необхідно брати 2 склянки борошна. Для отримання необхідної в'язкості до тіста додається тепла вода та / або молоко. Рослинна олія робить тісто більш ніжним. Сіль додається за смаком.
Отже, висипаємо на стіл або в чашку 2 склянки борошна. У центрі отриманої гірки робимо невелику ямку, розбиваємо туди яйце і додаємо теплу воду, змішану з молоком і сіллю.
Ретельно вимішуємо тісто, додаємо в нього 1 чайну ложку масла і ще раз гарненько вимішуємо.
Отримане тісто накриваємо тканиною або рушником і залишаємо на 40 хвилин для дозрівання. Через 40 хвилин наше чудове тісто буде готове.
Сподобалося? Тоді поділіться.

1 коментарі:

Write коментарі
lyudmila
AUTHOR
13 июня 2016 г., 1:22 delete

Не слівочне масло а вершкове...і не чашка а горнятко,масло рослинне називається олією,.. і ще дуже багато помилок з української... а в загальному радує те,що ми вже потихеньку переходимо на українську мову,хай напочатку ми пишемо і говоримо не так чисто українською як хотілось би,..але все ж таки ми це зробили !!! Дякую за рецепти,вони дійсно вартують уваги!

Reply
avatar