суббота, 11 июня 2016 г.

Перець білий





На відміну від чорного, білий перець наділений менш пекучим смаком, але його аромат при цьому сильніше. Це зумовило його застосування в якості приправи до продуктів, що мають або дуже слабкий, або якийсь специфічний запах. Їм приправляють страви з відвареної телятини, морепродуктів, додають для аромату в білі соуси. Дуже добре смакує мелений білий перець у складі спецій для ковбасних виробів, пельменів та інших страв з фаршу і тіста. При цьому його не рекомендується додавати в солодкі страви.

Білим перцем воліють присипати готові страви люди, яким не подобається пекучий смак чорного перцю.

Білий перець часто з’єднують з ялівцем, розмарином, чебрецем, майораном, імбиром. Естрагон, паприка, м’ята, гірчиця, базилік також добре поєднуються з ним. Вживання цієї спеції в їжу сприяє прискоренню спалювання калорій. Розріджуючи кров, білий перець полегшує роботу серця.