суббота, 11 июня 2016 г.

Перець рожевий





Рожевий перець також відомий як бразильський.Солодкувато-перцевий смак і аромат рожевого перцю нагадує імбир, але при цьому він більш м’який, без зайвої гостроти, з м’яко-пряними нотками анісу, ментолу, родзинок, цитрусових і ялівцю. Ягоди бразильського перцю можна сушити і маринувати (в розсолі ягоди стають зеленуватими).

У кулінарії використовують як цілі, так і мелені горошини рожевого перцю. У силу свого м’якого смаку і аромату, а також відсутності пекучості, він підходить практично до всіх продуктів. Його можна зустріти у складі маринадів для м’ясних і рибних страв, розсолів, страв із сирих і тушкованих овочів, різних напоїв. Нерідко додають бразильський перець у десерти, шербети і морозиво. Цілими ягодами можна прикрасити при подачі навіть фруктові салати. Але особливо смачними вважаються приготовлені з додаванням цієї спеції морські гребінці і кальмари, а також м’ясо молочних поросят.