пятница, 24 июня 2016 г.

Обережно! 7 продуктів, які ніколи не слід розігрівати



Розігрівання їжі є чудовим способом зменшити відходи, які на глобальному рівні становлять тонни кожного дня.



Надзвичайно сумно те, що деякі країни мають надлишок даремної їжі, тоді як в інших країнах люди голодують.


Ось чому протягом багатьох років люди сприяли споживанню залишків їжі, готуючи з них нові страви або повторного їх розігріваючи.

Але якщо ви звикли повторно розігрівати залишки, ви маєте знати, що це не завжди найбезпечніший варіант, тому що є деякі продукти, які можуть стати токсичними під впливом високих температур.

Оскільки багато людей все ще не знають, які це продукти, у сьогоднішній статті ми хочемо поділитися цим переліком і розказати, чому ці сім продуктів ніколи не варто розігрівати, адже вони можуть стати шкідливими для вашого здоров’я.
Шпинат

Найкращий спосіб їсти шпинат, коли листя свіже, і переважно в сирому вигляді. Є багато рецептів фруктових коктейлів, салатів і вершкових соусів, які дозволяють скористатися всіма перевагами шпинату без необхідності його готувати.

Коли ви піддаєте шпинат тепловій обробці або розігріваєте його в мікрохвильовій печі, нітрати в листі перетворюються на нітрити, що може бути шкідливим для вашого здоров’я.
Селера

Селеру зазвичай споживають у сирому вигляді, як і шпинат, але її також іноді додають в супи або гарячі соуси. В цих випадках краще вживати свіжу селеру і не розігрівати залишки.

Як і шпинат, селера містить нітрати, які можуть стати шкідливими для вашого здоров’я після розігріву.


Нітрити – це сполуки, які пов’язані з розвитком різних видів раку, хоча вони становлять такий серйозний ризик тільки тоді, коли їх споживають у надлишку.

У будь-якому випадку найкращий спосіб отримати 100% корисних властивостей селери – споживати її в сирому вигляді.
Яйця

Оскільки вони маленькі і їх легко готувати, рідко залишаються рештки яєць.

Але якщо вони залишилися, це погано, тому що вони втрачають свою свіжість, запах, текстуру і смак.

Також не рекомендують розігрівати яйця, тому що коли їх піддають впливу високих температур, вони можуть виділяти певні токсичні сполуки.
Буряк

Протягом багатьох років альтернативна медицина високо цінувала цей коренеплід, вважаючи його прекрасним джерелом необхідних поживних речовин і антиоксидантів.

Але буряк також містить мінімальну кількість нітратів, які не заподіюють шкоди, але краще не піддавати його впливу високих температур, щоб уникнути будь-якого ризику.

Більшість експертів з харчування рекомендують насолоджуватися буряком у складі овочевих соків, коктейлів або салатів.
Картопля

Картопля містить поживні речовини та інші сполуки, які дуже корисні для здоров’я, якщо ви їсте їх у помірних кількостях. Через високий вміст вуглеводів занадто велика порція картоплі за обідом може викликати проблеми з вагою.


Крім цього, ви також маєте знати, що повторне розігрівання картоплі призводить до втрати її поживної цінності. Більш того, її аромат змінюється, і можуть бути звільнені деякі сполуки, які шкідливі для травної системі.

Добра новина полягає в тому, що є багато простих і смачних способів насолодитися вареною картоплею. Наприклад, картопляне пюре.
Гриби

Гриби не варто підігрівати за жодних обставин, тому що вони можуть призвести до проблем з травленням і навіть серцевих захворювань.

Гриби мають корисні властивості для здоров’я, але треба їсти їх тільки тоді, коли вони свіжі.

Найкращий спосіб уникнути залишків грибів – готувати, скільки вам потрібно, або з’їсти їх протягом декількох годин після приготування.
Курка

Курка є рекомендованим компонентом здорової, збалансованої дієти завдяки високому вмісту білка.

Але коли ви розігріваєте приготовану курку, вона втрачає свіжість, змінює склад білків і може викликати проблеми з травленням.

Як і з грибами, слід готувати тільки стільки курки, скільки ви збираєтеся з’їсти.Якщо є залишки, обов’язково розігрівайте їх при дуже низькій температурі.