суббота, 11 июня 2016 г.

7 смачних додатків до кави





Кава – улюблений напій багатьох людей. Каву п’ють зранку, у перервах між роботою, в компанії друзів, з коханою людиною. Це напій на всі випадки життя! Звісно, кава смакує сама по собі, але її можна зробити ще смачнішою завдяки різноманітним додаткам.



1. Цукор
Він використовується не лише для того, щоб підсолодити напій і знизити його гіркоту, але і для того, щоб зменшити жорсткість води. До кави можна додавати не тільки цукор, а й цукрову пудру – вона краще розчиняється у воді. Але деякі види кави прийнято вживати без підсолоджувачів взагалі – наприклад, латте та каву по-турецьки.

2. Вершки або молоко.
Цей додаток дозволить зробити каву більш ніжною, а також поповнить дефіцит кальцію. Молоко можна збити у пишну пінку – так ваша кава буде не лише смачною, а й гарною.

3. Спеції
Спеції роблять смак кави більш пікантним, насиченим та багатим, а також зменшують апетит. Додавати до кави можна чорний перець – він виводить токсини, покращує обмін речовин, стимулює роботу шлунка. Кардамон заспокоює, гвоздика знижує негативну дію кофеїну, імбир заспокоює нерви, кориця піднімає настрій.




4. Шоколад
Шоколадна стружка, крихта, пудра з шоколаду або просто шоколадні шматочки зроблять смак кави більш багатим. Шоколадом можна посипати каву з молочною пінкою, латте чи капучіно. Можна додати шматочки шоколаду у сам напій під час варіння, щоб приготувати шоколадну каву.

5. Лимон
Він здатен зробити каву не тільки смачною, а й корисною, адже лимон покращує перетравлювання їжі, стимулює вироблення шлункового соку, посилює антиоксидантні властивості кави.


6. Алкоголь
Звісно, цей додаток не зробить каву корисною, але надасть їй цікаву смаку. Що саме додати до кави? Більш легкі, “жіночі” додатки – лікери, наприклад, айріш крім, “Бейліз”, горіховий чи шоколадний лікер, вишнева наливка. Більш міцні, “чоловічі” додатки – бренді, віскі, ризький бальзам, коньяк, ром.

7. Сиропи
Фруктові, ягідні, горіхові, шоколадні тощо – сиропи урізноманітнять смак вашої кави.