воскресенье, 12 июня 2016 г.

5 рецептів салатів з полуницею, які здивують вас незвичним поєднанням інгредієнтів

Пропонуємо влаштувати вашим смаковим рецепторам маленький струс і випробувати кілька яскравих і незвичайних рецептів салатів з полуницею.


Ця чарівна ягода смакує не тільки з вершками або морозивом. Вона здатна на більш сміливі поєднання: з м'ятою та чорним перцем, зеленню та овочами, і навіть з м'ясом та морепродуктами.


1. Салат з полуниці зі шпинатом і сиром фета



Інгредієнти:
300 г молодих листочків шпинату;
400 г полуниці;
200 г сиру фета;
50 г горіхів (волоські, кедрові або мигдаль).

Для заправки:
3 ст.л. оливкової олії;
1 ст. л. бальзамічного оцту;

Приготування:
Нарізану скибочками полуницю з'єднати зі шпинатом.

Додати шматочки сиру і горіхи.

Полити все заправкою і акуратно перемішати.

2. Салат з полуниці зі шпинатом і грушею

>

Інгредієнти:
1 пучок шпинату;
1 пучок листового салату;
8-10 ягід полуниці;
2 груші;
180 г сиру фета;
165 г бальзамічного оцту;
50 г насіння соняшнику або волоських горіхів.

Приготування:
Груші почистити, видалити серцевину, нарізати скибочками. Ягоди полуниці нарізати кільцями.

Зелень крупно порізати або порвати, скласти в салатну миску і перемішати з 120 мл бальзамічного оцту.

Зверху розкласти скибочки груш, кільця полуниці і шматочки сиру. Посипати обсмаженими насінням або волоськими горіхами. Скропити 3 ч.л. бальзамика, що залишилишився, і подавати на стіл.

3. Салат з полуниці з огірками



Інгредієнти:
2 середніх огірка;
400 г полуниці;
2 ст.л. дрібно нарубаної зелені базиліка;
2 ч.л. бальзамічного оцту;
1 ч.л. цукру;
1 ч.л. свіжовичавленого лимонного соку;
1/4 ч.л. солі;
1/4 ч.л. свіжемолотого чорного перцю.

Приготування:
Полуницю промити, видалити хвостики і розрізати кожну ягідку вздовж на 4 частини. Додати базилік, бальзамічний оцет і цукор і акуратно перемішати. Поставити в холодильник на 1 годину.

Помити і тонко нарізати огірки, полити їх лимонним соком, перемішати і викласти в чашку з полуницею. Додати сіль, перець, ще раз все перемішати і відразу подавати.

4. Салат з полуниці зі шпинатом і куркою



Інгредієнти:
2 пучка шпинату;
200 г полуниці;
150 г відвареного або смаженого на грилі курячого м'яса;
150 г волоських горіхів;

Для заправки:
2 ст.л. лляної олії;
2 ст.л. яблучного оцту;
2 ст.л. апельсинового соку;
1 ст.л. меду;
1 ч.л. діжонськой гірчиці;
1 ч.л. апельсинової цедри;
0,5 ч.л. морської солі;
2 ч.л. дрібно нарізаної зелені петрушки;
щіпка чорного перцю.

Приготування:
Інгредієнти для заправки з'єднати, перемішати, злегка збити, перелити в соусник і відправити в холодильник на 15-20 хв.
Шпинат помити, обсушити і перебрати. Найбільші листя відкласти, інші крупно порізати або порвати.

Вистелити дно салатника великими листками шпинату. Потім викласти курку, нарізану полуницю, шпинат, що залишився, і обсмажені горіхи. Полити заправкою, перемішати і подавати на стіл.

Порада: куряче м'ясо в цьому салаті цілком можна замінити копченим лососем.

5. Салат з полуниці з помідорами


>

Інгредієнти:
1 ч.л. медово-гірчичного соусу;
2 ст.л. бальзамика;
4 ст.л. оливкової олії;
300 г зелені: листового салату різних сортів і руколи;
300 г стиглих томатів черрі
350 г полуниці;
50 г обсмажених волоських горіхів;
120 г м'якого сиру фета;
3 гілочки кропу.

Приготування:
Змішати медово-гірчичний соус (дижонська гірчиця з медом у пропорції 1: 1) з бальзамічним оцтом і збити віночком. Під час збивання обережно влити оливкове масло. Розмішати і відставити.

Зелень крупно нарізати або порвати руками. Полуницю і томати розрізати на половинки. Скласти всі інгредієнти в салатну миску і обережно струснути кілька разів, щоб вони перемішалися.

Додати заправку і ще раз все перемішати. Подавати на стіл, прикрасивши гілочками кропу.

Смачного