среда, 18 мая 2016 г.

Грушевий пиріг



Інгредієнти для тіста
250гр. сиру
3ч.л. розпушувача
7ст.л. рослинного масла
2/3стакана цукру
3стакана борошна

Інгредієнти для начинки
4шт. груш
1ст.л. коньяку
3ч.л. сухого ванільного пудингу
1пачка ванільного цукру
1шт. жовток (для змащування верху)

Спосіб приготування
Сир, цукор, молоко і рослинне масло змішати в мисці, гарненько розтерти. Борошно змішати з розпушувачем і порціями всипати в сирну суміш. Замісити тісто. Воно не має липнути до рук.

Сформувати з тіста кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник. Груші нарізати кубиками, злегка обсмажити на сухій сковороді, додати цукор (за смаком), ванільний цукор і коньяк, смажити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Додати ванільний пудинг, гарненько перемішати до загустіння.

Начинку повністю остудити! Тісто розділити на 2 рівні частини. Розкотати 2 кола. На середину одного кола викласти начинку.

Накрити другим колом, гарненько притиснути краї. Зробити надрізи по колу. Повертаючи пелюстки, викласти їх по колу, злегка притискаючи.

Змастити пиріг жовтком. Випікати приблизно 40 хвилин.