пятница, 20 мая 2016 г.

Компот з ревеню рецепти домашніх заготовок.


Компоти з ревеню

Заготовлюють на зиму компоти покликані не тільки вносити різноманітність у меню, але і поповнювати запаси організму вітамінами. Тому доречні не тільки компоти з ягід і фруктів, але і компот, приготований з черешків ревеню.

Молоді, зелені черешки ревеню мають приємно освіжаючий кислий смак, вони багаті вітамінами і мікроелементами і дуже корисні для нашого організму.

І якщо зміцнення нігтів йодом для вас актуально, знайте, що в ревені міститься достатня кількість цього життєво важливого мікроелемента. Тому і компот з ревеню буде дуже для вас корисний.

Компот з ревеню.
Щоб приготувати компот потрібно взяти свіжозрізані молоді черешки ревеню довжиною близько 25 см. Відібрати жорсткі черешки, без пошкоджень.

Приготоване сировина необхідно вимити, обсушити, очистити від шкірки і грубих волокон, порізати на 2 см брусочки і замочити в холодну воду на 10 хвилин. За час замочування потрібно двічі змінити воду.
Після цього черешки потрібно бланшувати в окропі протягом хвилини і негайно укладати в банки. Черешки залити гарячим цукровим сиропом, приготовленим з розрахунку 400 гр цукрового піску на літр води.
У сироп для додання аромату можна додати трохи кориці, або гвоздики. Наповнені таким чином банки накривають кришками і піддають стерлізпціі на протязі 15 хвилин при температурі 60? С. Після стерилізації банки закривають і залишають остигати природним шляхом.

М'ятний компот з ревеню
Вимиті черешки ревеню почистити від шкірки, нарізати шматочками 1 см, пересипати невеликою кількістю цукрового піску, додавши при цьому свіжі листочки звичайної або лимонної м'яти.
Засипаний цукром ревінь витримати 5 годин, після цього розкласти в заздалегідь підготовлені банки й залити киплячим цукровим сиропом 30% насиченості. Після цього стерилізувати банки 10 хвилин і закатати.

Компот з ревеню з полуницею
Молоді черешки ревеню помити і не очищаючи шкірку, нарізати брусками приблизно 2 см. Шматочки ревеню та свіжу стиглу ягоду полуниці покласти в скляну банку.
Залити вміст банки гарячим цукровим сиропом і стерилізувати 10 хвилин. Після стерилізації потрібно відразу ж накрити банку кришкою і закупорити. Зберігати в холодному місці.
Готові компоти з ревеню можна вживати як напоїв, а можна готувати з рідини киселі, а зі шматочків консервованих черешків муси або начинку для випічки.