среда, 18 мая 2016 г.

Варення з м'яти




На одну порцію нам знадобляться:
листя м'яти в кількості 400 г,
цукор - 1 кг,
склянку води
1 л. (Чайна) кислоти лимонної.

М'ятні листя промити ретельно в холодній воді, після, відкинувши на сито, викласти на паперові рушники. Волога нам зовсім не потрібна!
Засипати листя разом з половиною всієї порції цукру в ємність для приготування варення, поливаючи зверху розчиненої лимонною кислотою.
Струснувши, як слід, накрити кришкою, залишаючи на 6 годин.
Щоб не втрачати час на очікування, займемося сиропом. Залитий водою цукор, що залишився варимо до готовності, щоб полити потім на пустила сік м'яту.
Продовжуємо разом з сиропом наполягати ще протягом такого ж часу. Зачекавши призначені години, ставимо на вогонь, буквально, на 5 хвилин, довівши його до кипіння.
Гаряче варення з м'яти розливаємо в попередньо стерилізовані скляні півлітрові банки і закочує.

Все, вкуснейшая заготівля на зиму готова!
Це досить незвичайне варення з м'яти, приємне на смак і неймовірно корисне для здоров'я, тому що здатне допомагати при простудних, шлункових захворюваннях.
Давайте зробимо його прямо зараз! Нам знадобиться небагато, всього-навсього, - час і терпіння