среда, 18 мая 2016 г.

Медова качечка



Склад на 6 порцій:
• качка – (близько 1,5 кг)
• 2 ст. ложки меду
• 150г цибуля ріпчаста
• 50г вина білого сухого
• 1 склянка води
• 1 ст. ложка чебрецю (сушений чебрець)
• зелень петрушки
• перець чорний мелений
• сіль

Спосіб приготування:
Качку посоліть, поперчіть, покладіть в гусятницю і стушкуйте разом з чебрецем без додавання жиру до готовності. Вийміть качку і злийте жир, що витопився.


Покладіть в гусятницю мед, дрібно нарізану цибулю, прогрійте його на слабкому вогні до золотистого кольору, розведіть вином і водою, проваріть 5 хвилин. Соус процідіть.
Наріжте качку порційними шматками, викладіть на підігріті тарілки, полийте соусом.

На гарнір можна подати тушковані в маслі скибочки яблук. Час приготування: 1 год 20 хв.