воскресенье, 24 апреля 2016 г.

Смажений гусак з яблуками

,
,
•1 гусак
• 1,5 кг яблук (або капусти)
• 50 г жиру
• сіль

Спосіб приготування:
Тушку гусака ощипати і випатрати. Пух і пір’я що залишилось можна видалити, потримавши її над вогнем. Відокремити голову, лапки, крила. Добре промити холодною водою. Натерти тушку зовні і зсередини сіллю. Антонівські яблука вимити водою. Якщо шкірка груба, потрібно зняти її. Замість яблук для начинки можна використовувати капусту, нашатковану її. У черевну порожнину покласти начинку. Скріпити її, пошивши краю отвору ниткою.

У гусятницю гусака покласти спинкою вниз. Зверху м’ясо полити розтопленим маслом. Якщо гусак виявився нежирним, масло краще замінити жиром. Якщо, навпаки, гусак виявився дуже жирним, потрібно полити його 0,75 склянки гарячої води.

Поставити в духовку на середній вогонь на 2 год. Щоб колір розподілився рівно і м’ясо не підгоріло, тушку необхідно час від часу перевертати. По готовності гусака видалити нитку. Нарізати м’ясо порціями. На окрему страву виймається пропечена начинка.
До столу подається разом з начинкою з яблук або з капустою.
,