среда, 27 апреля 2016 г.

Хрусткий салат з редиски на зиму

,

Весна - це унікальний період, коли не тільки починає з'являтися яскраве і вже гріє сонечко. Але можна поласувати свіжою зеленню і новими овочами. Наприклад, апетитною і хрусткої редискою.

Тому господині починають активно робити всілякі салати і закуски. Але рідко хто готує з цього овоча заготовки на зиму, оскільки відсутня подібна традиція.

У російської кулінарії консервують огірки, болгарські перці, помідори і кабачки. Але це не правильно, оскільки салат з редиски на зиму «Хрусткий» виходить дуже смачний.

Багато хто скаже, навіщо її заготовляти, якщо придбати цей овоч можна протягом усього року в усіх великих супермаркетах.

Але справа в тому, що виникає закономірне питання, де і яким чином його вирощували. Справа в тому, що зазвичай зимові овочі - тепличні та неїстівні.

Тому пропонуємо зробити відмінний салат з редиски на зиму, зібраної прямо з грядки.

Салат з редиски рецепт
Для приготування п'яти літрів нам потребуетс:
три кілограми очищеної від хвостиків редиски,
вісімсот грамів зеленої цибулі,
, сто грам зелені петрушки,
вісімдесят грамів крупної солі,
двадцять грам столового оцту,
склянка рослинного масла,
двісті грам перцю гіркого.

Редис промиваємо дуже добре, перебираємо і викидаємо зіпсовані і підгнилі. Далі обрізаємо хвостики і носики, рубаємо їх на круглі пластини. Дрібно нашінковиваем петрушку і зелену цибулю.

Рослинна олія ставимо розігріватися в глибокому сотейнику, або ж каструлі. Добре його нагріваємо і акуратно прожарюємо протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім потрібно обов'язково остудити.

Порубані інгредієнти з'єднати в глибокому посуді, добре перемішати і залишити на деякий час, щоб вони настоялися і дали сік.

В емальованій каструлі робимо розсіл, вливши в неї два літри води. Далі додамо сіль, нарізану невеликими шматочками перець, нагріти і кип'ятити протягом десяти хвилин. Після цього остудити його до сімдесяти градусів і додати в неї оцет.

Розсіл повністю готовий.
Банки готуємо, як зазвичай. У кожну спочатку налити три великі ложки просмаженого масла, заповнити сумішшю овочів і залити розсолом. Далі стерилізуємо банки протягом півгодини. Потім закочує, перевертаємо і закриваємо теплим пледом. Заготівля буде спокійно стояти протягом всієї зими.

Виходить дуже апетитний і хрусткий рецепт салату з редиски, який буде вживати як закуску або овочевого гарніру.
,