среда, 27 апреля 2016 г.

Свинячі реберця в кленовому сиропі

,
,
Інгредієнти
Свинячі ребра 1 кг.
Сіль 0,5 ч.л.

Для соусу.
Кленовий сироп 3/4 склянки від 250мл.
Вино кріплене 1 стакан 250мл.
Бальзамічний винний оцет 0,5 склянки від 250мл.
Гірчиця зернами 1ст.л.
Паста чилі 0,5 ст.л.
Часник сухий пластівцями 1 ст.л.

1.Помити, обсушити паперовим рушником свинячі ребра далі з ребер видалити плівку.

2. Очищені від плівки ребра посолити з двох сторін.

3. Загорнути м'ясо у фольгу залишивши лише одну сторону відкритою для заливки туди соуса. Боки і низ загорнути дуже щільно, щоб соус який ми будемо туди наливати не потік з дірок.

4. Для соусу нам знадобиться:
Кленовий сироп 3/4 склянки від 250мл.
Вино кріплене 1 стакан 250мл.
Бальзамічний винний оцет 0,5 склянки від 250мл.
Гірчиця зернами 1ст.л.
Паста чилі 0,5 ст.л.
Часник сухий пластівцями 1 ст.л.

5. Змішати всі інгредієнти для соусу в глибокій посуді, крім сухого часнику.

6. Половину отриманого соусу влити акуратно в м'ясо.

7. Розріз в який наливали соус закрутити дуже щільно, ще раз перевірити всі шви, м'ясо повинно бути герметично упаковано.
Випікати в розігрітій до 160 С духовці 1,5 години.

8. Соус, що залишився, проварити на середньому вогні до зменшення маси в двоє (приблизно 15-20 хвилин), за 5 хвилин до відключення додати сухий часник.

9. Через 1,5 години м'ясо з духовці дістати, розрізати верх фольги, в м'ясі буде бульйон, то що нам і потрібно, обмазати м'ясо приготованим соусом і відправити назад в духовку не закриваючи ще на 30 хвилин.

10. Потім реберця дістати з духовки, і подавати гарячими, м'ясо таке ніжне, що в роті тане.
,